MZ per X Creative Commons License 2000.07.27 0 0 97
Szia Zsosz!

A diákigazolványra egy rakás kedvezményt igénybe lehet venni a múzeumokban, a közlekedésben, meg az egyetemi menzákon. Egy helyben kiállított diákigsivel féláron kajálhatsz, lehalábbis itt Lappeenrantában így van. Azért a nemzetközit se hagyd otthon.

Más, elsősorban nem nyelvészeknek... Nem tudom ti hogy vagytok vele, pl. ha nem ismerek konkrétan egy finn szót, csak hallom valahol, amiben "e", vagy "ä" szerepel, bizony gondban vagyok, mert nehezen hallom meg a különbséget. Csak az én fülem bot, vagy másnak is gondja van ezzel? ;-)

Egyébként nagyon jó kis topic ez. Nem is hittem volna, hogy ennyien kerültünk kapcsolatba Fin/FunLandiával. A finnekről korább leírt vélemények nagy részét én is csak megerősíteni tudom. A pozitívum, hogy rend van és tisztaság (a környezetben éppúgy, mint az emberi gondolkodásban). Az adott szónak itt még van becsülete. Negatívum? Hát, hogy isznak, mint a gödény? Istenkém, mi más örömük lenne... ;-) Itt, ahol a klímát azzal szoktam jellemezni, hogy május elsején (=vappu) a tó jegén (mert, hogy akkor még szokott lenni olyan 20 cm! normál esetben) hatalmas léket vágnak és az első éves diákok beavatási szertartásaként alá kell merülniük (ruhástól) az egész város szemeláttára... Szóval a tél durva tud lenni, sötét és hosszú. Ez az ára a nyári éjféli napfénynek...

No, heippa!

Üdv: --Köbüki--

Előzmény: zsosz (96)