Sziasztok,
Szeretném a véleményeteket kérni az alábbi kérdésen:
Fürdőszoba felújítás végéhez közeledve aktuálissá vált budapesti első emeleti 56m2-es társasházi lakásomban egy kondenzációs kazán telepítése a régi nyílt égésű Saunier Duval Semia C24 kombi készülékem helyett. Családi körben és ismerős szerelő mesterek körében érdeklődve a szóba jöhető készülékek tekintetében a vélemények kb. két készülék típus köré koncentrálódnak:
1.) Viessmann Vitodens 100-W 25kW
2.) Immergas Victrix Omnia 25 kW kombi
Ismerettségi körben főként a Viessmann kazán típusok találhatók, mint elismerten megbízható és időtálló prémium kategóriás termék, de sok helyről hallok meggyőző érveket az Immergas készülékek mellett a megbízhatóságon túl főként a könnyebb szervizelhetőség miatt és a (jelenleg) hosszabb gyári garancia időtáv miatt. Teljesítményben – úgy gondolom – a fentiek közül bármelyik bőven jó lehet az 56m2-re és az árkategória-beli különbségeket is ismerem, de elsősorban a gyakorlati / tapasztalati szakmai és magánvélemények szerint szeretnék dönteni. Érdekelne az is (bár lehet, hogy ezek magában rossz kérdés), hogy az előremenő / visszatérő ágak jelenlegi kialakítása miatt mennyi gondot okozhat az engedélyeztetési folyamatoknál, ha a kazán készülék nem szabvány magasságon van? (ennek nem néztem pontosan utána, de 140cm-t hallottam).
Minden véleményt szívesen fogadok, és természetesen alternítvákra is nyitott vagyok :)