ZOLCSI Creative Commons License 2000.07.25 0 0 344
Bevallom nem gondoltam hogy az általam felvetett gondolat ilyen sok embert gerjesztett mondanivalója elmondására. Mivel a "vita" nem anyázó, vagdalkozó stb. stílusú, ezért úgy gondolom, lehet tovább folytatni.

GALA
Egyáltalán nem döbbentettél meg. Ez egy rossz beidegződés, amely nem nyelvtani alapon alakult ki. A vidéki magyarságnak, a "föntről" jövő utasítás, a "magasságos" hivatalok mind mind Budapesttel azonosat jelentettek. Talán innen ered ez, de nem állítom, mivel nem vagyok nyelvtörténész.

Mirrmurr
Az hogy nem debreceni létedre Lokista vagy, nem egyedi dolog. Vannak Lokisták Szolnokon, Kecskeméten, Törökszentmiklóson, de vannak Békésben, és - lehet kapaszkodni - Szabolcsban is. Arra viszont gondolni sem szabad, hogy ha a csapat rossz lenne, ha a háttér bizonytalan lenne, akkor stb. Ezt a csapatot - hasonlóképpen mint az FTC-t - 1979-ben megfosztották a nevétől, a színétől politikai okok miatt. Ennek ellenére, a szurkolók piros-fehér zászlókat lengettek, és Hajrá Loki-t kiabáltak. És véletlenül sem kék-sárgát, és sosem hallottam egyetlen Hajrá DMVSC-t. Egy csapat valahol ott lesz csapattá, ha egy ilyen "akciót" is túl tud élni.

MCsaba
Az egészséges "fölfelé" vándorlás belefér. A probléma ott kezdődik amikor a politika ebbe beleszól. Márpedig ez a politikai beleszólás, nem igazán nekünk kedvezett. Vajon a hetvenes évek Vasasa bajnok lett volna Mészáros, Komjáthy, Izsó, Váradi stb. nélkűl.