Geyza Creative Commons License 2000.07.23 0 0 topiknyitó
... mert nagyon szimpatikus, jópofa néni, ma is rendszeresen megissza a napi egy kupica gin-jét, tegye így minél tovább!

De ez a topik nem erről szeretne szólni, csak a figyelem felkeltése miatt választottam ezt a címet.
Azon gondolkoztam, amikor az angol anykirálynő 1 hónapig tartó születésnapi ünnepségéről hallottam, lehetne-e nálunk ilyen? - Szerintem biztosan nem. Nem lehetne elképzelni olyan akciót, olyan kezdeményezést, aminek mindenki őszinte szívvel örülne, és amin valakiknek nem kellene köteleségszerűen fanyalogni.
Mert nálunk - politikai hozzáállástól függetlenül mindent politikai szempontból "értékelnek" és az ellenkező oldal (mi a fenének kell egyáltalán lennie ilyennek?) kötelezőnek érzi, hogy fanyalogjon.

Hisz ilyen össznépi, pártállástól függetlenül üdvözlendő dolog lehetne a Millennium - de persze a mostani kormány ellenzéke kötelességének érzi a fanyalgást. Miért kellett rossz szájízt adni a Korona átszállításának, ami pedig a millenniumi év méltó, nagyszabású kezdetét jelenthette volna?
De ez így van, pártállástól függetlenül: Ha Demszky csinál bármit, akkor azon a kormány és hívei fanyalognak, Áder János nem tudott néhány kedves szót szólni Göncz Árpádról, amikor az új közt. elnök megválasztásakor beszédet mondott - ezek mind a politikai pitiánerség és bunkóság megnyilvánulásai.

Ti hogy látjátok?