GFU-880 Creative Commons License 2025.07.25 0 0 38

Mara befejezodott a 2db pénztar átvitele az Allianzba azaz az uj ONYP átváltotta az osszegeket elszamoloegysegre!

Ma mar JUL 10 lathatoak az uj osszegek a toke/hozam rekordok amik erkeztek a masik ket pénztarbol.
Elmondhatom, hogy a "nehezitett" (nem szokvanyos a dupla atvitel) pénztárváltas Junius 10 - Julius 10 között megtortent.

A Pannoniatol idoben kaptam mindig infot mi mikor mennyi hogyan tortenik a vegen online kuldtek teteles elszamolast evekre bontva ...
Az Aranykor azonnal lezarta az online elérésemet es nulla infot kuldtek online, viszont postan jott elszamolas

a pénztárváltasnak azonos koltsege van mindkét pénztarban 3000-3000ft de ez a normalis!
a két cég kozt a kulonbseg hogy a pannonia szamolt utalas költseget 20e ft

(multevi valtaskor az alfa es OTP is hasonloan járt e.... eddigl már 5x váltottam ONYP-et)
viszont az aranykor nem kert érte pénzt az utalás ingyen volt.... még is csak 20e ft plus az is az en zsebembe :)

Az ami meg pozitivum?
Pont ezen idon belul volt egy "hullam" olyan 3-4%-os hozam beeses!... igaz ha nem is pont a csucson adtam el es nem pont az aljan vettem (nem én hanem a piiztarak) :)
(egesz olyan mint a tozsde vagy x-change.... nincs olyan ember aki tutira a csucson ad el es a melyponton vesz... csak a kozeleben)
nekem is csak nagyon a kozeleben sikerult ezt a valtas megcsinalni! Ha nem lesz tovabbi eses hanem hozam emelkedes akkor elmondhatom,
hogy rovid tavom szamitasaim szerint 3%-ot csiptem rajta... hosszutavon még tobbet mert ennek lesz hozama is!
lehetett volna akar 4% is de igy adta ki teljesen veletlen a helyzet. Persze ez csak az en megkozelito szamolgatasom!
Az biztos, hogy nem veszitettem a valtassal pedig az is elofordulhatott volna egy ilyen esetben nem plus 3% hanem minus 3%!!!
PL ha melyponton sikerul eladni es az uj piztarban meg a csucson lehet venni... mikor elszamoloegysegre valtjak a befektetest.

Az adott idoszelethez viszonyitva ami sac/kb 10-14 nap egy ilyen pénztár váltásnal.
Azt latom hogy volt bizos tuti +3%-om a valtassal es ekkora osszegeknel ez szemmel lathato "kis extra-profit"! :)
a ven szar nyuggerkasszas egyedi orome :) kb plus 1milla+!?

Eladas Junius 17-ei a még magasabb arfolyamon az esetleges Jun 26 / Jul 2 hoz képest!
Vetel Junius 27-ei es Julius 2-ai a már alacsonyabb arfolyamon a junius 17-hez képest!

SAC/KB!!
Eladas Junius 17 vs Jun 26
Aranykor 13.34% vs 10.64%
Pannonia 21,04% vs 17.48%

Vetel
Allianz Jun 17 21.21% vs Jun 27 / Jul 2
Julius 9 - Aranykor irodott jova az Allianz rendszereben jun 27-ei árfolyamon (18.88%)
Julius 10 - Pannonia irodott jova az Alianz rendszereben a jul 2-ai árfolyamon (19.41%)

Szoval lathato par szazaleknyi kis profit a váltassal....
forintra pontossan? kb 1 milla+ lehet?

Valoszinu mar tobb váltasom nem lesz? Bár ki tudja?

Vegigneztem a 3 penztar hozam gorbejet Jan1 - Maj 30 kozott!

iTT jol lathato miert is valtottam!
Hogy a jovoben is hasonlo lesz-e a kulonbseg?
Na EZ amire nincs gari! :(

Elszamoloegysegek értékei!
Jan 1 -> Maj 30  (kozel azonos befektetett osszegek mellett!)

Alianz
4.45 -> 4.93
Ez 2025-re kozel 0.5-os emelkedes ez kb 20% éves hozam... azaz felévre 10%

pontos hozam felévre 2,1M

Pannonia
4,02 -> 4,04
Ez 2025-re az elso 5 honapra! szinte nulla eredmeny...
pontos hozam felévre 150eft
raultek a multevi nagy kaszara a granit bankosra es az akkori 25% feletti hozamrol folyamatosan esésben vannak!
Mára már (julius) 17-18%-ra olvadt a multevi decemberi kasza....
Varnak a kovetkezo nagy dobásrá? :)

Aranykor
2.26 -> 2.33
van valamennyi de tobbet nem is vartam el.... de ha mar valtok? akkor jojjon ez is!
pontos hozam félevre 350eft

SUM 2,1M vs 500eft (150+350)

Ezzel megint csak bebizonyosodott, hogy penztár es penztar kozott is vannak mukodesi kulonbsegek!
Minden pénztár az ev vegevel / ev elejevel szamotvet, osszegez, elszamol, csinal zaro majd nyito egyenleget
Amit ki is postaznak lehet nezegetni szamolgatni meg csodalkozni hova lettek szazezrek, miert hianyoznak esetleg milliok?

Megint csak megemlitve!
1-2 millas kassza osszegnel fel sem tunik a userek 99% nak hogy szar van a palacsintaban
A publikalt hozamratak es a jovairt hozamok foleg a hozam hozama meg csak messzirol sem vannak koszonoviszonyban!

De lépjunk tul ezen nezzuk mi van az uj evben! Elkezdodik az év es

van ahol uj szamitas kezdodik az adott evre jan1 tol...

van ahol meg ráulnek a multevi eredmenyre azt pislognak mint hal a szatyorban!
Ha az adott evben ZERO eredmenyuk van pl Pannonia? akkor is magas hozamot tudnak publikalni mert mihez is merik a hozamratájukat?
Azaz szamomra (nembiztos, hogy objektiv a dolog.... eroteljesen subjektiv) ugynezki HOGY:

Allianz?

2025 Januar 1 tol ujra indul a 2025-os hozamrata? Minek is szerepeljen a 2024-es eredmenyek a 2025-os hozamrataban ?

Pannonia?
2025 Januar 1 tol ZERO-t bazsevaltak de nagyvonaluan ok beleszamoljak az adott idopillanattol 1 evre visszamenoleg a hozamot
Ezert fordulhat elo hogy pl Majus 30-an is meg 20% magassagaban van a hozamrata... de a user 2025-re nem latja a teljesitmenyt!
Mert az elozo evi 2024-es nagy kasza eredmenye meg mindig magassan tartja a hozamratat!
Valojaban ebben az évben nincs szamottevo hozam... de a multevi kasza akkor feltolta 25% ra a hozamratat
ami mara (julius) a nulla teljesitmeny miatt beesett 17-18%-ra.... amugy ez korrekt mert loviii megvan a nagy kaszabol lecsorgott!
erre egy rossz szavam nem lehet.... de szamomra az hogy ucsorgunk rajta varjuk a kovetkezo nagy kaszat???
nem nem... nem jon be!

Uzletpolitika meg kamatos kamat meg bla bla.... nekem a szamok a kovetkezo megállapitast mutatjak!

1. NINCS mindenhol VALODI kamatos kamat.. a hozamra hozam ez csak ugyfélhulyités! (OTP/ALFA) de hisz pacekba le is irtak a vegen!
2. A hozamrata kimutatasanak metodusa? kasszankent rugalmassan kulonbozo lehet?
van ahhol Januartol ujraindul es CSAK az adott ev eredmenyet mutatja (Allianz)
van ahhol a kimutatas pillanatatol visszamenoleg 1 evre szamoljak az adott pillanat hozamat es igy az elozo év belekavar a kovetkezo évbe (Pannonia)

de a netfolionak az oldalan pontosan nyomonkovetheto az arfolyam es elszamoloegyseg ertekei napi szinten evekre visszamenoleg!

https://www.netfolio.hu/arfolyamok/onkentes_nyugdijpenztari_egyseg

Előzmény: GFU-880 (36)