Márton Lipcsik Creative Commons License 2025.07.24 0 0 10461

Tisztelt Mindenki!

Azt hiszem, eljött az ideje, hogy egy rövid összefoglalóval véglegesen befejezzem a BAUMAG-üggyel kapcsolatos gondolataim közlését.

Senki ne számítson tőlem semmi jó hírre!

A múlton már kár lenne rágódni. Balázs vitathatatlanul bűnösen és gátlástalanul kihasználta a részére kínálkozó jogi kiskapukat, és vélhetően talált segítő közreműködőket is szándékai végrehajtásához.

A csőd kirobbanása előtt Balázs nagyüzemi módon és szinte követhetetlen fedezetelvonó szerződésekkel, banki tranzakciókkal kiüresítette a B.S.F.Sz-t, amely céggel a hitelezőkké vált károsultak túlnyomó része szerződéses kapcsolatban állt.

A magyar felszámolási eljárás elsődleges célja nem a reorganizáció, hanem a fellelhető vagyon függvényében való manőverezés, és pl.  kérelem ellenére sem egy felszámoló hatáskörében történtek a felszámolások, végelszámolások, és a Balázs által a károsultak pénzén alapított értékteremtés nélküli, kizárólag a pénzeltüntetés céljából létrehozott társaságok is „sértettjei” lehettek a katasztrófának.

Ezeket az eseményeket jól nyomon lehetett követni egyrészt a NAGY PER történéseiből, majd pedig legutóbb a felszámoló ZÁRÓMÉRLEGÉBŐl és JELENTÉSÉBŐL.

Most itt kizárólag a Fővárosi Törvényszék 24.Fpk.253/2004/2143(2025.03.11.) számú Végzésének minket érintő rendelkezéseivel foglalkozom csupán.

1. A Végzés jogerőre emelkedése napján a B.S.F.Sz. jogutód nélkül törlésre kerül a cégjegyzékből. Megszűnik a Stratégia!
  2. A MÁTRAHOLDING felszámoló bruttó díja:192.328.632.Ft, melyből a közbenső mérleg szerint már kifizetésre került 9.682.983.Ft.  
  3. A Törvényszék utasította a Gazdasági Hivatalát, hogy a felszámoló számlájára utalja át a 180.665.604. Ft-ot kitevő (az „f” kategóriába sorolt hitelezők részére felosztható vagyonként) regisztrációs díjat, melyből nem tudom milyen okból és milyen címen a feladónak vissza kell utalni 37.861.654.Ft.-ot. 
  4. A Végzés jogerőre emelkedése után a felszámoló utalja át (postázza ki) a név szerint felsorolt 5721 hitelező részére a ”készpénzből” illetve a „követelésből” teljesíthető és tételesen kimutatott összegeket.  
  5. A Törvényszék a hitelezők összesen (kb.) 2.800.000.000,Ft.-ot kitevő követelését átadja a hitelezőknek (!) azzal, hogy az egyes hitelezők az igényüket a követelésük erejéig érvényesíthetik, miután a Végzés 173 oldal utolsó előtti bekezdésének végén mindannyian a felszámoló jogutódjai lettek (!) a 173 és 174 oldalon felsorolt végrehajtási, felszámolás illetve végelszámolási eljárásokban.

Ezek a végrehajtási, felszámolási, illetve végelszámolási eljárások pedig:

1. Balázs László adóssal szembeni végrehajtás 3.652.000.050.Ft. értékben. (Meg vagyok győződve, hogy Balázs különösen figyelhetett arra, hogy a vagyona minél kevesebbet érjen!
  2. Az Agenda-H Vagyonkezelővel szembeni felszámolási eljárásról, és annak értékteremtő, megtérülést biztosító képességéről semmilyen információm nincs.  
  3. A KÁLMÁNBAU Kft-vel szembeni felszámolási eljárás értéke 85.000.000.Ft. Hogy ezt milyen költségek terhelhetik, azt nem tudom. 
  4. A KAMARAERDEI Kft.-nek nincs értékelhető vagyona (!) Megtérülésre nem lehet számítani.  
  5. A TSH Gazdasági Kft-vel szemben ugyancsak vagyon hiánya miatt végelszámolás van folyamatban. (!) Megtérülésre nem lehet számítani.

A fentebb felsorolt végrehajtási, felszámolási, illetve végelszámolási eljárásokba a jogutódlásokat a végrehajtó hivatalból intézi, azok esetleges költségvonzatát nem ismerem.

Annyit fűznék még a fentebb leírtakhoz, hogy a nagy pert követően a felszámolási eljárásban történő bármilyen mértékű megtérülést én már akkor TALÁLT PÉNZNEK tekintettem, így nincs semmilyen szándékom semmilyen jogorvoslatot kérni, kezdeményezni, és másoknak sem javaslok ilyesmit.

És miután a végrehajtási, felszámolási és végelszámolási eljárásokban egyáltalán nem vagyok jártas, a jövőben ilyen tárgykörökben folyó ügyekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására nem is vállalkozom.

Azt sem tudom még most, hogy élni kívánok-e majd a jogutódlás lehetőségével…

Balázs a maga gátlástalan „trükközéseivel” példamutató előfutára lehetett a politikusainknak, hogy miként kell nem csupán néhány tízezer embert, de egy egész országot kifosztani…

Sajnos egyre inkább híján vagyunk az emberi tisztességnek!...

By! By! BAUMAG, By! By! befektetett pénzünk!