Tócsa Creative Commons License 2000.07.21 0 0 287
Csiszi, MCsaba!
Én is kíváncsi lennék arra a jelenségre, tudatváltásra, mely szűkebb hazám sportklubjától eltávolít, bármilyen bajok ellenére, és vmelyik divatos pesti csapatnak kezdek el szurkolni. Ha szülővárosom csapata létfontosságú mérkőzést vív a (általam ismeretlen okokból felvállalt) „kedvenc” pesti csapatával, az nálam –sportértelemben- skizofrén. Piros-kék mezben mentél a Szegednek szurkolni? Ott nem lehetett két csapatnak szurkolni, mert csak egy győztes lehet! Eszembe jutott egy példa: Mi lenne, ha a gyulai románok elutaznának Bukarestbe a román válogatott mezében Magyarországnak szurkolni? Ez teljes tudathasadás! Vehetsz te 100 db bérletet Szegeden, ha mégis a Vasas körül forog minden gondolatot. Nem tudom, hol laksz (és ez nem tartozik rám), de akár hová is vessen a sors mindig ugyan annak a csapatnak illene szurkolnod. Ezek a kétlakiságok, több színűségek a kitartó drukkerek szemében (hogy is írjam, hogy ne legyen sértő…), szóval nem értéknövelő tényező. A röghöz kötöttséget lehet lenézni, de lehet büszkén felvállalni minden bajok ellenére. Nem kell azonosulni a hibásan döntő, rossz vezetőkkel (esetünkben Nagylakival), de a csapatod akkor is egy kellene, hogy legyen és nem kell felvállalni egy „futó” pestit is, hogy az „elitben” lehess. Többre nézem azt a srácot, aki szülő- és lakóhelyének sokadik osztályú csapatát felvállalva topicot nyit, hogy ott megtárgyalja és informálja a többieket csapatáról.
Amikor kiestünk ’92-ben (remélem utoljára!) 1-2 ismerősöm kijelentette, hogy akkor jön ki megint Loki-meccsre, ha visszajutunk az NBI-be. Ne is gyere –mondtam neki-, de akkor se gyere, ha visszajutottunk, mert az ilyen férgekre nincs is szüksége a Lokinak. Ha meg látlak egy meccsen is személyesen foglak kiverni a stadionból! Nincs szükség olyan divatemberekre, akik csak akkor jönnek ki, ha megy a szekér.
Egy IGAZI SZEGEDI soha nem írná le azt, hogy „Hajrá Vasas! Úgy tudom, még a szurkolok sincsenek jó barátságban, a Spartanosok soha nem tennének ilyet. Inkább a „halált” választották, mint más pesti csapatnál legyenek „bevándorolt” fanok.
Nekem anno tetszett Törőcsik, Nyilasi, Váradi játéka, de sose voltam Dózsa, FTC vagy Vasas-drukker!
Egyébként rettenetesen kíváncsi lennék, ha tisztán csak a Szegednek szurkoltatok volna, a tizit hogyan ítélnétek meg? Vasas-szemmel „természetesen” korrekt az ítélet.
Ahogy Zolcsi írta, szerintem is a Vasas elleni osztályzón halt meg igazából a Szeged, mert akkor volt a legerősebb csapata és az óta sem tudtak még egy ugyanolyan erőset összehozni.
Sajnálom, mert maga a város és szurkolói (nekem legalábbis) nagyon szimpatikusak voltak.
Egy kicsit magunkról is.
Összeállt a keret. Vasárnap kiderül, hogy a két „újonc” edző közül kinek sikerült jobban összekovácsolni csapatát. Vagy majd a bíró eldönti és lefújja a meccset, mert az MTK javára adott hat tizi és 3 piroslap után a Loki-tábor felszisszent! Remélem nemes és nemtelen bosszút állunk a velünk folytatott „Keneseit adjuk-nem adjuk” színjátékért!

Hajrá Loki!
BUX