Márton Lipcsik Creative Commons License 2025.07.22 0 0 10460

Tisztelt Mindenki! A mai napon ezt a levelet írtam Koren Krisztina felszámoló biztosnak:

Baumag S.F.Sz.”fa” Koren Krisztina felszámolóbiztos részére

S z é k h e l y é n matraholding@matraholding.hu címen

Tisztelt Koren Krisztina felszámolóbiztos Nő!

A 2025. július 15-án elektronikusan kézbesített részletes levelét megkaptam, az abban foglaltakat megértettem, és az abban hivatkozott, a Csődtörvény 49/H. § -ának harmadik fordulata alapján részemre, mint BÁRMELY HITELEZŐ részére az adós vagyontárgyainak értékesítésével, továbbá bármely más módon történő hasznosításával, ezen belül különösen a FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK által 4.P.21.261/2020/12. számú határozata alapján a végrehajtást elrendelő Bíróság által kiállított 0100-30.Vh.400330/2021/7. számú végrehajtható okirat szerint a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet "f.a." (címe: 1024 Budapest, Retek u. 10. 2/1) végrehajtást kérőnek , Balázs László Ferenc adós (címe: 3242 Parádsasvár, Fényespuszta 00041/21) ellen folyamatban lévő végrehajtási ügyében keletkezett, és a hitelezőket érdemben érintő bármely tartalmú autentikus dokumentumokról elekronikus másolatot legyen szíves küldeni, szükség esetén  igényt tartok az ikratokba való személyes betekintésre is.

A Fővárosi Törvényszéktől legutóbb kapott 24.Fpk.253/2004/2143 ügyszámú Végzés 173 oldalán nevesített Dr. Letenyei Róbert önálló bírósági végrehajtó állandó helyettes helyett  2025. január 15-től kezdődően Dr. Récsei-Ollári Krisztina önálló bírósági végrehajtó jár el, akinek tájékoztatása szerint semmilyen előzményi dokumentum nincs a birtokában, továbbá az előzményi dokumentumok elkészülésére, tartalmára a végrehajtó irodának nem volt ráhatása, így a végrehajtó irodát az általam hivatkozott előzmények nem kötelezik. A végrehajtó iroda a Vht. és a vonatkozó jogszabályok alapján jár el. Tehát a végrehajtó irodával szemben engem, mint eddig a felszámoló által képviselt hitelezőt semmi nem jogosít fel, hogy a végrehajtás állásáról való tájékozódásra, miután abban félként nem szerepelek.

Követelésemet a felszámolóval szemben érvényesíthetem. A végrehajtást kérő pedig a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet "f.a.", kinek képviseletét a MÁTRAHOLDING-REORG Korlátolt Felelősségű Társaság látja el. Erre tekintettel a végrehajtó iroda a "károsult"-akkal nem áll kapcsolatban. A végrehajtó iroda "károsult"-ak javára kifizetést nem eszközöl, erre felhatalmazással a végrehajtó iroda nem rendelkezik.

A Vht. 39. § alapján az illetékes bíróság előtt (BKKB) jogutódlás megállapítása kezdeményezhető, amennyiben a végrehajtást kérő személyében változás következett be.

A fentiekben megfogalmazottak szerint igényt tartok a FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK által 4.P.21.261/2020/12. számú határozatának másolatára, a 0100-30.Vh.400330/2021/7. számú végrehajtható okirat másolatára, és minden olyan okirat másolatára, amely okirat 2021-től kezdődően biztosítja számomra a végrehajtási eljárásban való jogosultságot, vagy tartalmaz rám, mint hitelezőre nézve kötelezettségeket.

A Baumag S.F.Sz.”fa” jogutód nélkül nem szűnhet meg úgy, hogy az általa az „f” kategóriába tartozó  5721 hitelezőt a szükséges és elégséges felvilágosítással, tájékoztatással -beleértve pl. a végrehajtóváltozást is- el nem látta. Beleértve a jogutódlást is!!!

Jelen levelem értelemszerűen annulálja a 2025. július 16.-án keltezett levelemben feltett kérdést.

Szentendre 2025. július 22.

Tisztelettel:     Lipcsik Márton  hitelező               3177. sorszám

A törvényileg kötelező válaszra 8 (nyolc) napot kell várni!