Pirítós Creative Commons License 2000.07.21 0 0 135
Kedves PuPu!
Néha eljön az az ihletett pillanat, amikor az ember azt érzi, mégiscsak van foganatja annak, amit itt ír.
Például az előző hozzászólásomban azt kértem tőled, hogy maradj hülye.
És lám, meg is teszed.
Köszi.:-)))

Kedves nyaki64 (vagymi)!
Hogy neked ártatlan, fehérköpenyes, fegyvertelen, hordágyat hurcoló sebesültszállítók lepuffogtatása erkölcsileg kisebb bűn, mint az emiatt felháborodott tömeg bosszúja... hát mit mondjak, kedves nyaki64... talán ha elvinnéd generáloztatni az erkölcsi érzékedet, mert ezt a mostanit megette a korrózió.
Te azok érdekében kéred számon a Genfi Konvenciókat, akik ab start megszegték azokat, ui. a sebesültszállítókat a fent említett szabályok fokozott védelemben részesítik.
Hogy ez most röhelyes vagy siralmas, egyelőre nem tudom eldönteni.
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy ez a díszes társulat hány és milyen módon taposta páros csizmával a legalapvetőbb emberi jogokat a megelőző években. Talán, ha korábban kicsit kevesebb embert tüntettek volna el, nem lett volna olyan könnyen felpaprikázható a tömeg.
Az a minimum, hogy magukra vessenek az ilyenek, ahogy PuPu koma szerint magukra vethetnek a tűzvonalban szaladgáló egészségügyisek.:-(

1 technikai jellegű megjegyzés.
Hogy mi köze van annak a két állításodnak egymáshoz, hogy
1. A pártházban kevés golyószóró volt
2. Mert (sic!) csak később vételezhettek (?????)
azt nem tudom, de hogy a kettő között semmiféle logikai összefüggés nincs, az biztos (ui. ha később vételeztek, akkor akár sokat is vételezhettek).

Valamint.
Hogy te azon filozofálsz, hogy mekkora volt az a vöröskeresztes zászló az már egyszerűen tragikus. Nyilván azért filozofálsz rajta, hogy vajon látható volt-e, avagy sem, hátha nem is volt látható és akkor szegény ÁVH-sok tévedésből lőttek agyon sebesültszálítókat.
Én láttam az említett filmfelvételeket. Az orvosok és a nővérek a korabeli divat szerint orvosoknak és nővéreknek voltak öltözve és hordágyat cibáltak magukkal.
A fehér szín, valamint az állva közeledő alak 200 méterről is világosan látszik.

Végül. Hogy te azok felelősségén morfondírozol, akik "odaengedték" a 15 éveseket (akiken ráadásul vöröskereszt sem volt!) a tűzvonalba sebesültet visszacibálni (mert az ilyen kölkök egészen biztos, hogy engedélyt kértek) és nem azokén, akik 50-60 méterről lepuffantották az ilyen srácokat… erre már maximum csak annyit tudok mondani, hogy látom nincs az a szörnyű kapitális hülyeség, amit ne próbálnátok meg felhozni, hogy mentsétek és kisebbítsétek az ÁVH-sok háborús bűncselekményeit.
Hali,
Pirítós

Előzmény: PuPu (127)