Márton Lipcsik Creative Commons License 2025.07.21 0 0 10453

Bennem is sok kérdés vetődött fel, melyekre a felszámolási eljárás során is választ kaphattunk volna a felszámolótól még akkor is, ha a kérésünket fel sem  tettük. A jelek szerint még a felszámoló indíthatta meg a végrehajtási eljárást az általa indított és megnyert perek eredményeként, hiszen a végrehajtási eljárás 280.V.1633/2021 ügyszámon már évek óta folyamatban van Balázs László adós ellen 3.652.000.050.ft. és járulékai iránt. (Lásd a Végzés 173-174 oldalai) Csakhogy abban a végrehajtási eljárásban mi -mint hitelezők- személy szerint nem vagyunk (még) alanyok, illetve a jogutód nélkül megszűnő BAUMAG. S.F.Sz."fa" a hitelezőket nem nevezte meg jogutódokként a végrehajtási eljárásban. Nem tudni, hogy a felszámoló fizetett-e a végrehajtónak, és ha igen, miyen címen, és mennyit. Nekünk -mint hitelezőknek- be kell-e személy szerint külön-külön jelentkezni a végrehajtási eljárásba, és ha igen, az milyen költségeket feltételez? Van-e egyáltalán Balázsnak értékkel bíró végrehajtható vagyona, a törvényszéki Végzésben "kielégítés követelésből" címszó alatt kimutatott összegeknek Balázs vagyona mennyiben biztosít fedezetet? Az 5721 hitelező mely módon tudja majd követni és figyelemmel kísérni a végrehajtó munkáját, annak eredményességét? Ezek a kérdések a kellő tájékozottság hiányában -és a végrehajtási eljárás speciális  szabályai miatt- egyelőre nyitottak előttem, és abban sem vagyok biztos, a végrehajtó kötelezhető lesz-e válaszadásra? Arról nem is beszélve, hogy ha én a saját nevemben választ is kapnék, az abban remélt jogok kiterjeszthetők lennének-e a többi hitelezőre is? Egyedül abban vagyok biztos, hogy a végrehajtót kizárólag a Kormányablakon  keresztül lehet megkeresni, vagy két tanúval igazolt teljes körűen közhiteles tértivevényes levélben posta úton. Tehát az ügyünk egyáltalán nem látszik megoldottnak!