Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.20 0 0 385
GALA!

Kovács B. is kapott lehetőséget, erre céloztam Lorinc-nek írt egyik válaszomban, de nem élt vele. Bár neki egy teljes ősznyi lehetősége volt a Fradiban bizonyítani állítólagos klasszis képességeit. Azt pedig, hogy miért nem adtuk el a Vasasnak (ha ugyan tényleg megvette volna - mert ezt nem nagyon hiszem), bajnokság közben keresni valakit a pótlására (a keretben) nem kevés pénzbe került volna, és gondolom a vezetés még hitt benne, és kívántak neki még egy esélyt adni.

Lorinc (_d nélkül ismét)!

(Tudom, hogy került a neved mellé, azért köszönöm a felvilágosítást.)

Látom megfeneklett a beszélgetésünk, mivel semmi konkrétumot nem tudsz a Fradit "Féltők" nagyszabású programjából, de helyesebben az azt alátámasztó gazdasági elképzelésekről vázolni.

Azért néhány gondolat:

Szponzorok. Sajnos a mai magyar gazdaság nem lát "fantáziát" a mai magyar labdarúgásban. Helyesebben a néhány év előtti elképesztő mértékű lufifújás eredménye, hogy még mindig túlértékelt a foci gazdasági jelentősége, mégha nagyban csökkent is az árszint mondjuk a 96-98-as szinthez képest.
Erről már régebben is többször beszéltünk; próbáltam érvelni, hogy mekkora különbség van a tulajdonos és a szponzor között, de úgy látszik, Te hajlamos vagy ezekről megfeledkezni (ezt eggyel korábbi hozzászólásodban foglaltakra írom, mert arra kimaradt a válaszom).

Váczi Zoli. (Ezt csak azért írtam, hogy legalább egy valamiben igazad legyen: enyém az utolsó szó a témában.)

Még nem beszéltem senkivel a Fradit "Féltők"-től, de most kaptam egy mailt egy korábbi sulitársamtól, aki felajánlotta ennek lehetőségét, amivel kívánok is élni!

IMG? Ezt is írtam már korábban, hogy ha lesz értéke a kluboknak, akkor a Fradi lesz az első, amit értékesíteni lehet. Ezt onnan fogjuk megtudni, hogy sorbaállnak majd a potenciális befektetők az Üllői úton, a tenderkiírás hírére.
Mielőtt belekezdesz a szokásosba, az Újpest vezetőit nem lehet tulajdonosnak nevezni, miként a siófoki Kiss urat sem, aki gyakorlatilag 0 forintért vette meg a klubot, vagy a Kövy, aki csak ígért Nyír1-re pénzt, és úgy akart tulajdonossá válni. De még sorolhatnám a példákat. Ezeket is megtettem már korábban, és ha Te azonos vagy a DK2-ben Lorinc néven szerepelt személlyel (márpedig a _d mellőztetése erre utal), akkor kellett ezeket olvasnod.

Szeilerrel kapcsolatban olvasd vissza a 368-as írásodat. Rosszul fogalmaztál - szerintem. Én tudom, hogy csak menedzsernek akarták, új státuszt teremtve a klubon belül (ez egyben a kiadásokat is növelte volna). És ha nem ő, akkor ki lenne a foci kft. vezetője Páncsics helyett?
És, ha már a személyi kérdéseknél tartunk, ki lenne a klub társadalmi és ügyvezető elnöke? Talán ezek a legfontosabb kérdések!

Albert a szakértőkkel Brazíliában? A MI pénzünkön elég egzotikus kocsmázás lett volna...

Egyébként azért rossz a Te ékezet nélküli írásod (tudom, tudom), mert amikor azt írod "szurod le", nem mindegy, hogy "szúrod le", vagy "szűröd le". Ezt is csak azért írtam le, mert bizonyos célzásokat nem értesz (vagy nem akarsz) érteni!

A gazdasági átalakulást komolyan gondolom. Írtam, nem tudom mely sportokat érinti törvény szerint. A tekét biztos nem, de azt teljesen (azaz teljesen) amatőr szinten kellene folytatni. Lehet így működik, de arra szertnék ezzel célozni, hogy a gazdaságilag el nem ismert sportágakat valódi amatőröknek kellene játszaniuk, nem álamatőröknek!
Néhány sportág pedig biztos hogy már középtávon is éretté tehető a gazdasági átalakulásra (foci, kézi, jégkorong, póló). Más klubok is megtudnák csinálni, csak egyes helyeken félnek az "álsztárok" nyilatkozataitól, meg lázításaitól, és sajnos még mindig van olyan csapat, ahol kamura ígérnek, vagy fizetnek...
És pont azért szajkózom ezt, mert ez lehet az egyetlen garancia a gazdálkodás áttekinthetőségére! Az általad és általam is kifogásolt rablás megállítására!