Nem is Z Creative Commons License 2025.07.14 -1 2 609

Az ügyében hozott első- és másodfokú bírósági ítéletek megsemmisítését kéri jogi képviselője által az Alkotmánybíróságtól Aser Nóra, aki férjével, Aser Nátánnal együtt menedékjogot kapott Kanadában. Jogi álláspontjuk szerint ezt az ítéletek alaptörvény-ellenessége indokolja.

Csikász Brigitta

...............

Pegasus-ügy: Hónapokig kémkedtek egy magyar bűnügyi újságíró ellen is

Csikász Brigitta - aki 2015-ig a hvg.hu, később az Átlátszó újságírója volt - korábban olyan európai uniós támogatásokkal való visszaélésekről is írt, amelyeket az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is jelzett, de a magyar hatóságok nem foglalkoztak vele.

1997-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetemen történelem és kommunikáció szakokon. Első munkahelyem a Rendőrtiszti Főiskola (ma Nemzeti Közszolgálati Egyetem) volt, ahol sajtóreferensként dolgoztam.

.....................

A rendőrség lapunk megkeresésére azt nyilatkozta, hogy az ügyben minden rendben volt, ám ehhez képest az Aser Nátán által a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellen indított pert a rendőrség első fokon elvesztette. A Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a BRFK munkatársainak intézkedései jogellenesek voltak, ami miatt a bíróság sérelemdíj megfizetésére is kötelezte a rendőrséget.

Az informatikai eszközök – a hatályos büntetőeljárási törvény szerint jogellenes bizonyítékként – átkerültek egy másik eljárásba, amelyet Aser Nátán és párja, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) őrnagya ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indított. Aser Nórával szemben titkos minősítésű adatra, a felhasználásra jogosult személy által elkövetett minősített adattal visszaélés bűntette miatt emeltek vádat 2019. november 18-án.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/alkotmanybirosag-kanadaba-menekult-csalad/qexene9