A cégkapura naponta jön valami faszság.
Igen, én vagyok a hülye, ez nem is kérdés, de ahogy mondtam, eddig soha nem kellett a cégkapus üzenetekkel foglalkoznom, a könyvelőm kezelte és szólt, ha nekem kellett valamit csinálnom.
Csak sajnos ő beteg lett, nem tudta tovább vállalni és év közben kellett új könyvelőt keresnünk.
És ez meg már nem hogy nem foglalkozik a cégkapuval, mert meg sem tudja nyitni, hanem ha elküldök neki egy ilyen üzenetet, azt is leszarja.
Nem csak én jártam így, hanem egy barátom is, aki onnan jött rá, hogy fel van függesztve az adószáma, hogy nem tudott vásárolni valami boltban.
Na, ő egyenesen forwardolta a cégkapus leveleit a könyvelőnek, aki meg dobta őket a kukába.
Csak ezt a céget érte el a kasza, a másik cégemet nem és a barátomét sem, pedig pontosan ugyanaz volt a helyzet mindegyikkel.
A barátom cégénél olyan mérleget akart beadni, amiben nem volt egyenlő a két oldal!!!
És nem értette, miért nem fogadja el a kitöltő program, amit persze én találtam meg, mert neki fogalma sem volt róla.
Hát a Kriszti szokta csinálni, csak mi közöm nekem ehhez, meg ki a faszom az a Kriszti?
A nyilvántartási számát nem fogadta el az online kitöltő, mert a kötelező krediteket nem gyűjtötte be, három hétig malmoztunk ezzel, mire megint csak én rájöttem, hogy én is beadhatom a saját nevemben, ehhez nem is kell könyvelő. Neki erről sem volt fogalma...
A biciklis okosembernek, aki a Tour fórumon is belém kötött mondom, hogy nem, nem vettem észre, hogy nem jött nyugta, mert egyszerűen soha nem kellett számon tartanom, hogy bement-e egy bevallás, beszámoló, mert mindegyik bement időben.
És azért nem fizettem, mert nem adott számlát sem.
Egy éve.
Most jött rá, hogy talán kéne fizetnem, most viszont már nem fogok, amíg vissza nem sikerül lapátolni a lóba a szart és ki nem derül, mennyibe került ez nekem összesen.
És ha kiderült, akkor természetesen az egyenleget ki fogom fizetni, ahogy mindig mindent kifizettem életemben.
Nem most fogok elkezdeni vén fejjel majomkodni.
Ha már villanyszerelő topikon vagyunk, olyan ez, mint ha kihívnék egy szakembert és azt mondaná, hogy tessen lefáradni a barkácsboltba, venni vésőt és kalapácsot, majd én mondom, merre véssen, illetve hát dehogy mondom, keressen rá a neten, én addig leülök ide a fotelbe és 60 ezer lesz naponta...
De nem is ezért kezdtem ventillálni, hanem mert 90 ezer forintomba kerül az, hogy egy ügyvéd próbálja két állami szerv közötti kommunikációt rendbe tenni.
Mert én nem tudom, nincs rá jogosultságom.
Küld a cégbíróság egy összeget, ami nem egyezik a NAV által nyilvántartott összeggel, de jogvesztő határidőre fizessem azt be.
Nem tudom befizetni, mert nem annyi a tartozás és a NAV azt mondja, hogy ő aztán nem tudja.
Hát ez a baj...