KRI Creative Commons License 2000.07.20 0 0 1321
Hello Gonda László!

Elmondtam már, mások is elmondták, újra elmondom, mások is újra elfogják mondani stb stb stb
A kiválasztottság tény. Nem én válaszottam ki őket, nem a Hit Gyülekezete és nem is maguk a zsidók válaszották ki magukat. De ez nem jelenti azt, hogy a zsidó, mint nép és a zsidó, mint ember magasabbrendű nemzet/ember lenne, jobb nemzet/ember lenne. isten is megmondta nekik, hogy nem azért választotta őket, mert olyan nagy nép lenne, vagy jó nép lenne, hanem egy ember - névszerint Ábrahám - iránti visszavonhatatlan jókedve miatt, aki minden rossz körülmény ellenére tökéletes bizalmat mutatott aziránt az Isten iránt, akit soha nem látott. Akiben megtalálta azt az egyetlen embert a földön, aki a feltámadásba vetett hite miatt felmerte volna áldozni Izsákot, a fiát - akiben (és nem másban) adatott neki az ígéret, hogy nagy néppé lesz. Isten választása azért esett Ábrahámra, mert benne ebben önmagával rokonviselkedést látott, mert maga Isten viszont fel is áldozta Fiát az emberiségért.
Ezért mind Izrael szenvedése, mind majdani dicsősége ennek az előképnek a hírdetése miatt volt, van és lesz. Isten ellenségének pedig világosak a szándékai. Ha meg tudná semmisíteni a zsidóságot, akkor Isten nem tudná beváltani a nekik szóló örökérvényű ígéreteit, ezáltal bizonyítható lenne, hogy Isten hazug. Hogy ebben ki melyik oldalon tevékenykedik haszonnal ill haszontalanul, azt ítélje meg ki-ki. Egy biztos, Isten nem ember, hogy szavát visszavonja és nem embernek fia, hogy hazudjon.
Nem vagy másodrangú ember. Nincs másodrangú ember. Két külön dologról beszélünk.

Olvastam Mester Ákos manipulatív cikkét és meg is írtam neki véleményemet. Más is.
"Minden európai nép gyűlöletét prédikálja..." Ja. Csak az az érdekes, hogy senkivel nem találkozol a Hit Gyülekezetében, aki bármelyiket is gyűlölné. Akkor vagy rosszul manipulál, vagy nem manipulál, hanem egy igen csak kiragadott dologról van szó. Ha jól emlékszem a németeket nem is mondta! Szvsz azért, mert ott komoly szembenézés történt a múlttal. Egyébként a későbbi európai választások fényében még aktuális is volt. Sőőőt, ha jól emlékszem éppen nem is 55 évvel ezelőtti dolgokról volt szó! Spanyolország és Portugália említettek és Franciaország (ahol ma is igen komoly a szélső jobboldal ereje).
Ja és már évek óta elítéli.
S ha a mai generáció nem néz szembe a holocausttal, meg fog ismétlődni. Bár szvsz meg fog ismétlődni.

"A legtöbbet pont a zsidóságnak ártotok ezzel az őrülettel."
Ilyenekre mondta egyszer TGM, hogy akik ezt mondják: "HAZUDNAK!" (Ő kiabált, nem én.)

Előzmény: Gonda László (1319)