Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.19 0 0 362
Lorinc_d!

A tavalyi csapat bebizonyította, hogy nem képes az elvárásoknak megfelelni. Tehát meg kellett erősíteni. Így ne csodálkozz, ha kerültek a keretbe új játékosok. Lehet, Te ezt nem akartad, de hidd el, akik kijártak a meccsekre, szinte követelték a csapat megerősítését. (Szerintem rég sikerült ilyen jól!)
Váczit azért vettük meg, mert szabaddá vált, és remélhető volt, hogy egy hozzá hasonló rutinos játékos erőssége lehet a csapatnak. Hát nem lett! Aki edzések helyett az aluljáróban zsugázik a szurkolókkal, az csak kocsmakedvenc lehet, de játékos nem! Ha vissza lehetne olvasni korábbi írásaimat, akkor a téli felkészülés alatt azokban az állt, hogy sokat várok a Váczitól. Ebből látszik, hogy a játékát ítélem meg akkor, amikor azt mondom, élni kellett a szerződésben foglalt lehetőséggel, mely szerint azt nem hosszabbítjuk meg!
Hogy megveszünk jó játékost, hogy ne játszon?! Ezt komolyan gondolod? Éppen ez volt a baj a korábbi időszakban (de nemcsak a Fradinál, hanem más csapatoknál is), hogy nem a klubé volt egy-egy általad "viszonylag jó nevű játékos"-nak nevezett kategóriába tartozó műsztár és így mindenképpen a kezdőcsapat tagja kellett hogy legyen, hiszen ez a tulaj gazdasági érdeke volt. Sajnos megvolt a lehetőségük a csapat összeállításába való beleszólásra!
Apropó!

EX!

Köszi a kiegészítést, hiszen ezzel egy nagy pozitívumra hívtad fel mindenki figyelmét (amit én kihagytam), nevezetesen, hogy néhány év alatt sikerült elérni, hogy valóban a klub tulajdonába kerüljenek a pályán szereplő játékosok játékjogai. Ez egyébként a versenyszabály szerint mindig is így volt, azonban a gyakorlatban egyes "menedzserek", "szponzorok", "szponzori csoportok" rendelkeztek velük!

Lorinc_d!

Tudtommal megszűntek a "mellékes pénzmozgások". Egyébként legyél nyugodt, hogy ott csurrant-cseppent erre-arra, ahol nagy pénzekért kerültek át egyik csapatból a másikba labdarúgók! Már az aláíráspénzeket se nagyon fizetik a csapatok (tudtommal), bár a télen (ingyen) igazolt focistáknál mintha lett volna (különben miért is jöttek volna); a Csoknaynál a hírek szerint 2 millió körüli volt (ez már rég nem olyan irreális szám, mint a néhány év előtti hasonló pénzek)!
De abban igazad van, hogy régen (néhány évvel ezelőtt) a csapatcserélődéseket (nem csak nálunk) valóban egyes emberek nyerészkedése okozta!
Az edzőkérdést már korábban tárgyaltuk, de ha akardod "kidumálhatjuk" megint!
Mivel Lászka az egyik kedvencem volt, sajnálnám, ha eladtuk volna, így kérem, hogy valaki erősítse meg: csak kölcsönbe adtuk!
(Az MTK-nak lassan a pályára lépő csapat kiállítása is nehézséget fog okozni! Nem hiszem, hogy nagyon kölcsönözgetni tudnának...)

huculpastor_d!

Én nem írtam, hogy "Páncsics takarodj!" - valamit félreértettél. Szerintem a Nyilasi szerződése, illetve, mikor ez kiderült (mert ehhez már a nevét adta) kellett volna meneszteni. Az nem biztos, hogy az ő hibája, hogy korosztályos válogatottakat vesz, akik az Üllői úton képtelenek a korábbi játékukat mutatni. (De pl.: Tóth Misi, valamint Horváth Peti a tavalyi évben megtáltosodott az Üllőin!)
Én, ahány ankéton, vagy szűkebb körű megbeszélésen voltam, és erre ígéretett tett, mindig eljött (még mindig Páncsicsról van szó), és hitelesen tájékoztatott (volt olyan is, hogy elfoglaltsága volt, mondta nem tud jönni - de a végén mégis csatlakozott)! Erről EX tudna többet írni! Én hiszek neki, de ezen megbeszéléseken kiderült, mások (saját haverjaim, szurkolótársaim) is igazolni tudták egyes állításait (pl.: Lendvai, Vincze Ottó, Vámosi tavalyi "elvesztése" témakörökben). (De bocs, mert nem tudom Te milyen szurkolói ankétokra jársz - lehet oda én sem mennék...)
Igazán egy éve beszélhetünk valamilyen csapatépítésről, korábban csak a gazdasági túlélés (és e mellett a még elfogadható szereplés biztosítása) lehetett a cél - sajnos!
A "bárgyú" jelzővel (természetesen) nem Téged akartalak minősíteni (egy másik topicban tett egy korábbi megjegyzésed folytán örökös hálám és tiszeteletem feléd!), csak a kérdésedet, nevezetesen, hogy nézzétek végig ki miért ment, illetve jött - mert még ha látszólag ugyanazon/hasonló folyamatok is játszódnak le mint az elmúlt években, a valóságban teljesen más okokra vezethetők azok vissza! Mivel Lorinc_d is az edzőkérdést említette, ha akarjátok tereljük arra a beszélgetést (bár korábban már közel mindent kitárgyaltunk).
Ha a gazdasági életben ennyire járatos vagy (bocs, de nekem eddigi hozzászólásaidból ez nem tűnt ki), akkor segíthetnél nekem abban a szélmalomharcban (amit ellenetek kell vívnom), hogy a kocsmatagok és más olvasók megértsék, micsoda pénztömegeket kellett előkaparni valahonnan, a korábbi hiányok betoldására, és micsoda pénztömegek kellettek a jelenlegi szerződésállomány eléréséhez (a néhány évvel ezelőttihez képest)!
És ettől még lehet ma is adósság, de annak nagysága (különösen a már általam említett és EX által is alátámasztott szerződésstruktúra váltásra, illetve annak anyagi vonzatára való kitekintéssel) csak töredéke az akár egy év előtti állapotnak!!!

Attila_Fradi!

Attila, tedd a szívedre a kezed és mondd, hogy ebben az országban Szívós volt a legnagyobb gengszter akire nem lehetett semmit bizonyítani! Egyébként (ha jól emlékszem) indult eljárás, nevezetesen valami könyvelő ellen! Nyilván jogsértést ő követett el, mikor nevét adta valamilyen ügylethez - de lehet saját szakállára ügyködött, vagy csak becsúszott valami hiba...