KRI Creative Commons License 2000.07.18 0 0 1310
Kedves Hormon Gyula! HGY :))

Ha ez a benyomásod alakult is ki, elnézést, nem szándékosan tettem.

Na most mi van, vonjam vissza? :)

Ha valóban meg tudod tartani az önállóságodat (vagy annak érzetét), az jó. (Megjegyzem, sok alkoholista érez hasonlóképp, amikor pedig kívülről már egész másképp fest a dolog.)

Meg tudom őrizni.
De ez az alkoholista példa visszafelé is igaz, ugye? Te is meg tudod őrizni önállóságodat a koncepciózus híresztelések között? Nekem már az "atombomba" értelmezés kapcsán is úgy tűnik nem így van.

Nem tudom összeszámolni. Nem is áll szándékomban. Fordítottam ingyen munkát is - 2 évig a karitatív szervezetében, csarnok építésnél, s a kopogtató cédulagyűjtésben is (de itt átfedés van, mert ízig-vérig szadeszes vagyok).
De tudod mit, idemásolom egy hozzászólásom a vali-filiből "Miért van enyyi Hit Gyülis a fórumon" c. topicból:

"Tehát, ha valaki kényszernek, manipulatív dolognak érzi, gondolja akár az adakozást is, én - akit CSerfa nekem írott emilében olyannak nevez, akiben a Hit Gyülekezete a legerőteljesebben (de legalább egyik) jelenik meg a fórumon - tehát én mondom: NE TEGYE! Mert bűnt fog elkövetni! Saját lelkiismeretének csak árthat.

Viszont ha valaki képes hitből és örömmel adakozni, annak én örülni fogok. Mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Ha Isten szereti, én miért ne tenném?"

Nincs kétségem afelől, hogy bele lehet ebbe is magyarázni sok mindent. De talán a legegyszerűbb úgy venni, ahogy írtam.

Ez jópofán hangzik. De miért nem - mondjuk - a szemüvegeseket neveztétek ki szent tehénnek? Vagy ha szemüveget túl könnyű beszerezni, akkor miért nem a 0-ás vércsoportúakat?
Hát talán azért, mert nem mi neveztük ki a zsidóságot választott népnek. Hanem a zsidóság azért lett zsidóság, mert választott nép.

Jó majd beszerzek egy videófelvételt. Aztán kielemzem.

Én nem szégyelltem!
Csak az én értelmezésemben az átértékelés ezt jelentette.
Miután világos lett, hogy Te máskép gondolod, elmondtam máshogy is. Sőt két féle képpen, ogy biztos legyen.

Előzmény: Hormon Gyula (1309)