LGX-441 Creative Commons License 2025.06.24 0 0 6379

Áll két éve. Az elsőt a szabad ég alatt töltötte lakótelepen, a másodikat garázsban. Egy alkalommal munkából hazafelé leállítottam, úgy, hogy előtte voltam tankolni, majd másnap hajnalban, mikor indultam volna, nem vitte át az erőt a motorblokkról a kerékre. Pár hete a garázs töményen úszik a benzinszagban, pedig más, benzines cucc (járgány, kanna, fűnyíró és egyéb szerszám, stb.) nincs bent.

Kb. egy hónapja lakhattam az akkori albérletben, már egy másik robogótulaj fejemhez vágta, hogy állítsam le máshová a magamét, mert túl közel van az övéhez (lett volna bőven helye hátrébb állni, de én a járdakereszteződésbe nem tehettem). És hozzátette, hogy nagyon vigyázzak a robogómra, mert az övét is ellopták egyszer már, és másfél év múlva kapta vissza. Majd egy héttel később már nem tudtam használni a robogómat. Több ismerősömnek is első kérdése az volt, hogy nem buherálta meg véletlenül ez az illető?

Kaposváron két szerelőnél jártam már korábban, de tömény csalódás volt mindkettő. Pedig jó hírnevük volt. Az egyik heteken át várta, hogy fölkerüljön a Vaterára olyan alkatrész, ami nekem kellett volna. A másik pedig, mikor előre egyeztetett időpontban leadtam nála, hogy cseréljen légszűrőt és olajat, nézze meg a féket, illetve a berúgókart tegye működőképessé, az első hárommal készre jelentette nekem a mocit négy(!) nappal később, zárás előtt pár perccel. És puffogott a telefonban, hogy de hát perselyeztetni kéne akkor...

Előzmény: Csufi15 (6378)