Waze t hasznalok mert szeretem. A telefonról szól a zene. Sokáig bírja a telefon de azért előfordulnak 10 órás napok. Akkor tuti lemerül. Amúgy az Android Auto sem működik rendesen. Nem tudom hogy az autó vagy a telefon miatt. Gyanítom az autó lehet mert a motorra vettem egy 20000 Ft os kínai Android kütyüt navi helyett és azzal soha semmi gond.
Mindegy hogy van beállítva az Android Auto a zene megszólal azonnal ahogy kapcsolódik a telefon.
A hangerő teljesen random induláskor. Nem jöttem még rá hogy mitől függ. Utána már lehet rendesen állítani.
A navi éjszakai nappali mód tök random indul, semmi köze a beállításhoz vagy a napszakhoz. Ha alagútban megyek és ott vált éjszakaira majd vissza akkor megjavul.
Ha kirakom a navi instrukciókat az óra csoport kijelzőre akkor csak az esetek felében követi a nagy kijelzőn látható utasításokat. Körforgalomban 10-ből kilencszer meg akar fordítani, nem a megfelelő kijáratot jelzi. A navi igen, nincsenek szinkronban.
Az már csak hab a tortán hogy ezt a beállítást sem jegyzi meg. Beülsz és kapsz valami adatot középre, ami éppen sikerül. Háttérképek giroszkóp meg tudja a tököm még miket.
Néha nem csatlakozik a telefon. A telefon már azt hiszi csatlakozott az autó meg még nem. Gyújtás le vissza oldja meg.
Néha le majd vissza csatlakozik a telefon. Navi ilyenkor leáll, újra meg kell adni az úti célt.
A Google assistant hangerő nagyon halk, nem lehet állítani sehol. Egyszer amikor felvettem új felhasználót a kocsira akkor egy napig jó volt de elmúlt. Mondjuk ezt nem nagyon használom. Bár új címet menet közben nem adhatok meg csak hang felismeréssel. Ez is milyen. Nyomogathatom a menüt nézhetem hogy honnan hová áramlik az energia, de nem kereshetnek címet. De még az utas sem. Vicc.
Ahogy az is hogy nincs menü arra, hogy az automatikus lezárást kikapcsoljam. Ha akarom ha nem a kocsi induláskor bezárja az ajtót. Amilyen fasza a szoftver biztos ki se nyitja ütközéskor, nehogy ki lehessen menekülni.
Persze ezek mind ilyen kényelmi dolgok, de ha már bele rakták a kocsiba és benne van az extra listában meg az árban akkor működjön. Meg nem kelljen minden induláskor öt korábban beállított dolgot újra beállítani.
Ez csak pár példa. Az ergonomiai dolgokról meg a Skoda applikaciorol lehetne még egy ilyen hosszú poszt.