Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.16 0 0 328
delpedro!

Két sort írtál, de ezalatt annyi pontatlanságot! Így bocs, de eszközlök néhány pontosítást, meg hozzáfűznék néhány dolgot!

A Földvári nem saját nevelés, hanem Bajáról vettük a tavalyi bajnokság során. Vele többéves (nem tudom pontosan hány) szerződése van a foci kft.-nek. Miért adnánk el 2 milliáért?

Korolovszky (azt hiszem a fiatalabbról beszélsz, nem az öregebbről) nem volt igazolt labdarúgó a nagycsapatnál. Az öreg Koró (talán ez volt a beceneve, ha jól emlékszem), lássuk be, köcsög volt, amikor és ahogy a Fradiból elment (pedig fradista volt), aztán egy nagy nulla lett belőle. Ebből kifolyólag az öccse sem lehetett jobb...

Az, hogy az emtéká hogyan szerezte meg azokat az ifiket, akik hozzá kerültek, talán ne firtassuk, mindenesetre én nem tartottam volna jó húzásnak, ha már a nevesincs ifistáknál belementünk volna a "lufifújásba". Emlékezzünk a Varga által felfedezett valamelyik kis csicskagyerekre (a neve nem ugrik be, valaki segítsen ki), aki 17 évesen (?) 6 millát kért az aláírásért!!! Egyszer került csapatba, és nem hogy a pálya minden fűszálát megcsókolta volna (mint pl.: a Halgas gyerek), hanem megpróbálta lehúzni az általa is szeretett (?) klubot. Hát persze, hogy az emtéká megadta neki, talán inkább csak azért, hogy velünk kiszúrjon...

Néhány hozzászólással korábban, az ankétról beszámolva írtam, hogy az utánpótlásnevelés és a focicsapat külön "cég". Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Addig, amíg az utánpótlásnevelés nem lesz (nem lehet) gazdaságilag kifizetődő dolog, és nem kerül be vagy a már működő focis káeftébe, vagy egy külön gt.-be, addig sajnos lesznek "gyanús" ügyletek. Lehet, pillanatnyilag megéri inkább eladni a fiatalokat, mert az a bevétel máshol jelentkezik (és gyakorlatilag ellenőrizhetetlen még a pénzmozgás), mint azokat a nagycsapatba felvinni.

Egyébként (szerintem) nem a saját nevelés a legolcsób, hanem ifista korban megvenni a tehetséges focistákat, azokat kölcsönadni, és a legjobbakat beépíteni a csapatba, vagy továbbadni - haszonnal. (Lásd emtéká, de inkább néhány neves külföldi klub.) De talán az elmúlt másfél-két évben ez történik már nálunk is (Földvári, a 3 pécsi gyerek), ami pont a csapattal kapcsolatos optimizmusomat eredményezi!

Éppen ezért a 2 sorod Páncsiccsal kapcsolatos összefüggése értelmetlen...

Előzmény: delpedro (327)