Még tavaly írtam, hogy van egy kb. 10 éve lerakott Simson S51N motorom, amibe belerohadt a benzin. Kipucoltam a tankot az ajánlott citromsavas módszerrel, karburátort is kitiszítottam. Mivel nem vagyok egy rutinos Simson szerelő, itt kértem mindig tanácsot meg youtube videókat néztem... Karburátort is kipucoltam, az összes lyukat kipucoltam, az alig észrevehetőket is :), végignéztem a karburátor kalibrálásos anyagokat is, benzinszint megáll a "jelzés" alatt kicsivel, gyertyát cseréltem, stb. Leszedtem a hengerfejet is, meglepetésemre nem volt hengerfejtömítés rajta, de az tuti, hogy ez így ment 10 éve.
Nagyon reméltem, hogy ma eljutok addig, hogy beindul, de nem. Mégcsak nem is olyan a hangja, mint ami indulni akar. Gyújtás részével nem foglalkoztam a gyertyacserén kívül. Gyertyán beállítottam kb. 0,45mm-re a szikraközt.
A karburátoron a tűszelep egy kicsit gyanús, nem tudom. Kicsit csalódott vagyok, mert elég sok időm elment vele és most fogalmam sincs, hogyan tovább. Lehet, hogy marad a bringázás :) Nem akarom elvinni szerelőhöz, ha nem tudom megcsinálni, marad a garázsban újabb évekig...