lord Creative Commons License 2000.07.15 0 0 84
off

hát sajnálom, hogy nem találtam meg ezt a topicot, pedig esküszöm rákerestem a "gomba" szóra, de a mikológiával kicseleztetek :), 1szóval én is nyitottam itt:
http://www.index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9019811&uq=16

on

keserűgombát ükapám (kinek egyik kedvence volt) úgy ette (ha éppen nem nyersen), hogy bő tejfölben párolta némi kakukkfűvel, borókabogyóval
és/vagy áfonyával. Állítása szerint (és ezt most már én is megerősíthetem) a tejföl (vagy bármilyen sűrűbb tejtermék lásd juhtúró) némiképp elveszi a kesernyés ízt. Bár van aki pont azt szereti.

Tej-ügyben másik recept a palócföldről, hogy tejben kis sóval főzik, lecsepegtetik és aztán hajrá bármi belőle.