Never Man Creative Commons License 2025.06.05 -1 1 14686

Én főleg gyalogolni megyek, amit minden mennyiségben lehet, hiszen a sziget kis mérete ellenére 20km-es távolságok bőven beleférnek, mindössze a járda megléte a kérdéses néhol.  Kacérkodom a gondolattal hogy a repülőtérről gyalog menni Hamrunba - kalkulátor szerint levesebb mint 6km és alig több mint egy óra, ami nekem megér 2.50 eurót. Bár bájos lenne jól eltévedni, de akár sötétedésig is bőven van idő útkeresésre, mert a repülő 9:00 előtt érkezik, térkép van, végszükségben pedig busz vagy taxi. 

Gyaloglás ellen csak az szól, hogy néhol meglehetősen barátságtalan ipartelepek mellett visz az ösvény ... de ahogy a franciák mondják mindent ki kell próbálni legalább egyszer.

Végre megtaláltam hogy a viteldíj szempontjából mikor kezdődik a nyár:

"The only ticket available from the bus driver is the two-hour single ticket which costs €2.50 in summer (from June 14, 2025), or €2.00 in winter (from late September). These fares apply on all day routes including TD services. On Night buses (routes prefixed by N) the single fare is €3.00."

https://malta.busatlas.uk/fares.html

A  "late September" mint pontos dátum megjelölése számomra elég mediterrános, arabos ... gondolom vagy a szeptember 21-et jelöli (a függetlenség napja), vagy az iskolaszezon(?) kezdetét.

Tehát egyelőre 2.50 eurót kellesz előkészíteni, ami pontosan 2 doboz CISK sör ára, és emiatt majd nagyon sokszor nem fogok busszal utazni, a taxin pedig még többet fogok megtakarítani.

Előzmény: Jahno (14685)