Dentumoger Creative Commons License 2000.07.14 0 0 11
Kedves Dokumentátor, kezdjük a végén. Az un. kereskedelmi adók is úgy kaptak engedélyt nálunk, hogy közszolgálati tevékenységet is folytanak. Például híreket mondanak, "mutatnak". És a hírszolgáltatásukra, a direkt politikai műsoraikra érvényesek a közszolgálati adókra meghozott előírások. De a többire is (pl. gyermekműsorok) a médiatörvény.

De a címben szereplő Magyar Rádió, jelesül a Kossuth, kifejezetten közszolgálati, miként a Naprakész is, mert az az m1-en fut. (Bocs, összekevertem a két hasonlónevű reggeli műsort, Keleti a Naprakészben volt, és a Napkelte az ATV-én látható.) Legfeljebb a Napkelte lehet vitás tehát, ahol Kovács volt. De a fentebb említett miatt, mégsem az.

De én nem is a közszolgálati adókról, adásokról írtam, hanem arról, hogy gyakorlatilag minden _reggel_ így állítják be a munkába sietők politikai érzelemvilágát.

A külpolitikai hírek pedig úgy jönnek ide, hogy Te a kormánypárti szereplések minél nagyobb arányú kimutatása érdekében elhallgattad, hogy a reggeli hírekben más is van, mint a kormány-ellenzék vita, és ezeknek számszerűsége. És ha az egészet nézzük más az arány. Önmagában sok lehet például a négy, de a 21-között, már elenyésző. Vagyis nem létezik itt sem a kormányoldali fölény. Mert nehogy kormánypárti propagandának vegyük Gönczi versus Aurul vitát!

Előzmény: Dokumentátor (8)