BaSand Creative Commons License 2000.07.14 0 0 topiknyitó
Csörög a vekker. Felkelés. Háromnegyed hat. Bekapcsolom a rádiót, mint minden nap.
Kávénak, teának vizet teszek forrni. Szól a rádió.
Mondja, hogy hol van dugó, hol késnek a vonatok, milyen idő várható, az allergiások vigyázzanak a parlagfű pollenjeire.
Szól a Rádió, a Kossuth, a közszolgálati.
Hat óra, reggeli Krónika, jönnek a napi hírek. Készül a piritós, akárcsak tegnap, közben szól a rádió, a közszolgálati, Kossuth Rádió Budapest.
Hat óra húsz. Olvasom a reggeli ujságot, rossz szokásom reggeli közben ujságot olvasni, fél füllel figyelem a rádiót, egyszer csak hallom Német Miklóst beszélni, hogy Ő járja az országot, már kilenc megyében eltöltött két-három napot, - közben elégett a piritós - az emberek csalódottak, nem fognak elmenni a választásra, a kormány összetéveszti a piacgazdaságot a szociális gondoskodással. A riporter rendre készségesen alákérdez.
Hat óra harminc. Gazdasági hírek. A kenyeret megkenem vajjal, közben szól a Rádió, a Kossuth, a közszolgálati, hallom hogy ma esett a Bux, bár majdnem minden tözsdén emelkedett az index, nálunk esett. Az esés mértéke 0,21%. (Bennem felmerül, hogy jobb szó lenne a stagnálás, fél füllel hallgatom tovább).
Mondja a riporter, hogy most aztán figyeljünk, mert egy ellenzéki képviselő háromszor mondja egy kormányjavaslatra, hogy egyetért. És mit ad isten, igaza van a riporternek, jön Toller (..) László, és elmondja, hogy a gázvagyonnal kapcsolatban egyetért ezzel, meg azzal, de... és sorolja. Felmerül ugyan bennem, hogy talán az előterjesztőt kellett volna megkérdezni, fél füllel hallgatom tovább.
Hét óra. Kikapcsolom a rádiót, a közszolgálatit és megyek dolgozni, akár tegnap, ill. évek óta minden nap.
Minden nap, hacsak háttérrádiózásként hallgatom a közszolgálatit reggel hat és hét között. Bizonyára van olyan olvtársunk, aki hét és nyolc között, valaki más pedig nyolc és kilenc között stb.
Az közismert, hogy a kormány megszállás alatt tartja a közszolgálati adókat, benne a rádiót is. Azt is tényként kezelhetjük, hogy nyomasztó kormányoldali fölény mutatkozik, nem hallható az ellenzék hangja. Ezt, itt az indexen dokumentálni is tudnánk. Ha ez nem a topikindító lenne azt írmám:

2000.07.14
06:20 06:30 Németh Miklós [ellenzék] (Riport : országjárásáról és kormánykritika)
06:35-06:45 Toller (..) László [ellenzék](Riport: a gázvagyonról)

Tudom, ez csak egy nap egy órája, és semmire nem jellemző, de az
a pillanatni állás:
Kormány - Ellenzék 0 : 20

Szól a Rádió, a közszolgálati - Kossuth Rádió Budapest. Akkor folytassuk együtt.