képbíró Creative Commons License 2025.05.31 0 3 94603

Elmondom, mi a bajom. Változik a világ, minden szart ránksóznak. Évekkel ezelött vettem csiga elleni biovédelmi kék granulátumot. Nem elég, hogy a hajnali pára eláztatta, de betettem egy üvegbe 2 csigát, megszórtam öket, 2 nap mulva agyon kellett csapnom.

Vagy a Lidlis fóliasátor, ami az elsö szeles napon összeomlik... Voltam kertész csoportokban, ott irták, de kiléptem, mindböl.

Egyik szomszéd sosem jár ki-évente 2x, leszedik a hullot gyümölcsöt-lenyirják a füvet. Másik permetezett. Aztán rájött, hogy ugyanannyi gyömölcse van, mint a másiknak, és se munka-se pénz. 3 éve nem permetez.

De más téren-eladják a szűrt csapvizet, dobozba, Floewater néven, drága reklámmal, minap már 50 ft volt a félliteres a DM-ben. 

Imádom a kertész influencereket, McNemy-t, Borbást, 3 órás kertet. full kamu, mind. Ök is eladni akarnak, semmi mást.

Mindenki hülyének néz...

Komposzt-konyhai hulladék, fúkaszálék, faágak, szalma. A lényeg-hogy levegözzön, ne legyen anaerob, mert akkor berothad.

2 helyen komposztálok-azaz-2 éve van egynek, kb 1 köbméter, nekem elég.

Szalmamulcs-megtartja a nedvességet. És ez most-nagy probléma. Esövizet fogok, és 5 e ért hoz a szomszéd egy kis kocsi trágyát összel.

NEM terem meg minden, az csak az influenszereknél. De már tudom, mi az, amivel foglalkoznom kell.

Ja...rengeteg a szutyok, csiraképtelen mag...

Diverzitás-minden össze vissza van. Ágyásszegélynek menta, citromfű, sarkantyu, levendula. Igy nem megy be a tarack. 

Rengeteg hagymám van-de hagymalégy alig. Tucatjával van ültetve, 1-2 csoport megfertözödhet, a 90 % megmarad.

Viszont hálóznom kell. Mindent kiöl az uv.

Kinézetre-borzalom :-) Káosz.

A pisit tul komolyan vettétek-nem sok kerül az ázalékba. 

Előzmény: piro para (94601)