Elmondom, mi a bajom. Változik a világ, minden szart ránksóznak. Évekkel ezelött vettem csiga elleni biovédelmi kék granulátumot. Nem elég, hogy a hajnali pára eláztatta, de betettem egy üvegbe 2 csigát, megszórtam öket, 2 nap mulva agyon kellett csapnom.
Vagy a Lidlis fóliasátor, ami az elsö szeles napon összeomlik... Voltam kertész csoportokban, ott irták, de kiléptem, mindböl.
Egyik szomszéd sosem jár ki-évente 2x, leszedik a hullot gyümölcsöt-lenyirják a füvet. Másik permetezett. Aztán rájött, hogy ugyanannyi gyömölcse van, mint a másiknak, és se munka-se pénz. 3 éve nem permetez.
De más téren-eladják a szűrt csapvizet, dobozba, Floewater néven, drága reklámmal, minap már 50 ft volt a félliteres a DM-ben.
Imádom a kertész influencereket, McNemy-t, Borbást, 3 órás kertet. full kamu, mind. Ök is eladni akarnak, semmi mást.
Mindenki hülyének néz...
Komposzt-konyhai hulladék, fúkaszálék, faágak, szalma. A lényeg-hogy levegözzön, ne legyen anaerob, mert akkor berothad.
2 helyen komposztálok-azaz-2 éve van egynek, kb 1 köbméter, nekem elég.
Szalmamulcs-megtartja a nedvességet. És ez most-nagy probléma. Esövizet fogok, és 5 e ért hoz a szomszéd egy kis kocsi trágyát összel.
NEM terem meg minden, az csak az influenszereknél. De már tudom, mi az, amivel foglalkoznom kell.
Ja...rengeteg a szutyok, csiraképtelen mag...
Diverzitás-minden össze vissza van. Ágyásszegélynek menta, citromfű, sarkantyu, levendula. Igy nem megy be a tarack.
Rengeteg hagymám van-de hagymalégy alig. Tucatjával van ültetve, 1-2 csoport megfertözödhet, a 90 % megmarad.
Viszont hálóznom kell. Mindent kiöl az uv.
Kinézetre-borzalom :-) Káosz.
A pisit tul komolyan vettétek-nem sok kerül az ázalékba.