anblock_italia Creative Commons License 2025.05.26 0 0 94321

Nagyon érdekesnek tartom, hogy van egy leanderem, saját magonc még a régebbi időkből, magas, vékony, olyan két és fél méter körüli. Régebben még nem tűnt fel, de most az idén már vártam is, hogy újra nyíljon az első virága, ami egyben az idei szezonban is az első leander virágom. Nem nagy szám, egy "szimpla rózsaszín", de magas, vékony növény, felette van a többieknek, lassan az ereszcsatornának is. Így látható most is az első virága, mely pár napja kinyílt. De rajta kívül nincs egy másik virág sem a bugájában, sem a többi más leanderen nincs még virág. És, mint írtam, ez tavaly is így volt..., amiért ezt leírtam, az az, hogy szinte nehéz elgondolni ezt "kiszámítottságot", amit nem is gondolhatunk egy növényről..., pedig hát itt a bizonyíték. Mint írtam, nem egy nagy szám, csak érdekesség, el lehet gondolkozni azon, hogy valójában a többi leander is pont így , ilyen meghatároztt ütemben nyílik, avagy csak ez véletlen? Na de az idén nem leszek rest feljegyezni néhány adatot, és megtudni, hogy talán minden leander ennyire "tudatosan" nyitja első virágát, avagy ez csak véletlen.? :-)