AirM Creative Commons License 2025.05.19 0 2 89876

Szerintem meg pont most van először előrelépés 2015 óta. Az elmúlt 10 év volt, amikor stagnáltunk, sőt, kilátástalanabbnak is tűnt a dolog kb minden vb-n, mint Krakkóban. Most van középtávú terv, új felfogású szövetségi kapitány és korábban soha nem látott dolgok. Gondolok itt nemcsak a már említett korcsolyázási sebességünkre, taktikai elemekre, gondolkodásbeli sebességre, hanem olyan dolgokra is mint:

- Felállni emberelőnyben a csehek harmadában 1-másfél percen keresztül. Én ilyet nem láttam top6-os csapat ellen korábban soha.

- Végigjátszani minden támadást 4-1-es vezetésnél a kazahok ellen az utolsó harmadban is. Egyedül Nagy Krisztián szabálytalansága volt a régi nóta szerinti "csak éljük túl valahogy" hozzáállás, azt leszámítva cseppet sem kihúzni akartuk vezetéssel.

- Kulcsemberek sorát (Sebők, Sofron, Bartalis, Nagy Gergő, Stipsicz) pótolni gyakorlatilag zöldfülűekkel, meggyőződésem szerint mindezt a taktikának köszönhetően.

A másik dolog, hogy az A csoport az 16 csapatból áll, és a csapat a világon a 14-21. hely között van játékerőben a kazahokkal, szlovénekkel, olaszokkal, britekkel, ukránokkal, lengyelekkel, japánokkal együtt. Lehet vitatkozni, hogy a 14. vagy a 21. helyen vagyunk-e (szerintem itt a pillanatnyi forma dönt), de a 14.-21. közötti válogatottak közül 3 is A csoportos minden évben. Matematikailag kb kétévente ide tartozunk.

Lehet tanulni tovább, itt vagyunk a legjobb helyen.