Brunhilda Creative Commons License 2000.07.12 0 0 536
No sziasztok,

Már többször akartam irni, de ez a k*va Matáv mindig ledobott és elment a türelmem. De most akkor is irok!!!!!
Kennel: mennyire ásósak és ugrósak ezek a kutyák?
Ha ásósak: a drótkerítést jó mélyen le kell ásni, mert különben alagútat ás majd magának. Ha ugrós akkor legyen legalább 2 méter magas. Az ajtó két részre legyen osztva, lehessen felül külön kinyitni, hogy ha pl csak kaját akarsz neki beadni, akkor ne kelljen a teljes ajtót kinyitni, mert akkor usgyi és már kint is van. Fontos, hogy jól tisztítható legyen (kaki, pisi) Ha télen is ott fog lakni, akkor a házba érdemes szalmát betenni, mert az szigetel. A tető olyan legyen, hogy patkány, egér ne tudjon oda befészkelni. Legyen kerticsap a közelben, hogy a vizzel ne kelljen sokat rohangálni. Fa sem árt, hogy árnyékba tudjon húzodni és ne kelljen a házba bemenni, ahol melegebb van. Hát ennyi.

Kaja: fontos tudni, hogy a száraztáp mennyi szóját tartalmaz, ugyanis sok tápszeres (általában az olcsóbbak) az állati fehérjét szójával helyetesítik, ami a kutyának nem jó. Tehát ha a szójatartalom magas, akkor az nem koser. Ötlet, a száraztápot öntsétek fel Maggie kockás vizzel, ez ad neki egy kis izt és nem olyan száraz. Bevállik. Fontos, hogy kiskorában a nagytestű kutya ne kapjon túl sok húst, mert akkor hirtelen megnő és izmos lesz, azt pedig a csontozata és a szive nem fogja birni. A nagytestűeknél a fő halálozási ok a szív és érrendszeri problémák. De erről az állatorvos barátod biztos sokat tud mondani. Remélem most nem mondtam túl nagy hülyeséget. Krumplit ne adjatok neki.
Tápot kiváltható ötletek: csirkehús nyesedék rizzsel, tésztával. Persze ezeket nem lehet minden nap adni. Szerintem amig kicsi a kutya érdemes több pénzt áldozni kifejezetten junior tápokra, hiszen az alapozás nagyon fontos. Később már lehet adni neki mást is. Szerintem házikosztot ne kapjon, hiszen a kutya bélrendszere más mint a mienk. Csokit semmikép, inkább vegyetek neki kutyakekszet.
Ennyi.
Sziasztok.
B