Nekünk is van még 2 kanadai sütőtökünk, de már nincs bennünk lelkesedés irányukba, így az előző héten vásároltam pár narancsot, és egyet narancsos sütőtökdzsemnek el is készítettem, lehet ennek a kettőnek is hasonló sorsa lesz. Nem tudom már mikor, talán 1-2 éve olvastam, hogy melegben kell tárolni a tököt, ha ezt régen tudom, akkor nem rohadt volna meg januárra százas nagyságrendben. Ugyanis régen a kamrában, és fagyokig meg a garázsban tároltuk, és januárra már mind pöttyösödött, és rohadt. Amióta elköltöztünk, nincs ilyen célra melléképület, így az a 2o-3o darab tök bekényszerült a lakásban található spejzbe, ahol 15-18 fok között van a hőmérséklet, és vígan elvannak egy-egy kis méretű műanyag ládában.
Tavaly ősszel akartam adni az unokatesómnak, és azt mondta nem kell, mert még tavalyelőtti van neki. Ő a kazánházban tárolja. Mondjuk, kíváncsi lennék, hogy egy egyéves töknek milyen íze lehet?
Az este kaptam Május királya saláta palántákat, ma kora reggel el is ültettem, de nem tudom lesz-e belőle valami, érdemes egyáltalán locsolni, nem fog rögtön magszárba menni ha jön a meleg? Valaki szokott ilyenkor még palántázni nem folyton ültethető salátát?