Lassan 15 éve nem jártam itt ebben a fórumban, de most hogy bekukkantottam, megpróbállak képbe hozni.
1. Itt a téma az eszpresszó és onnan felfelé...a Krups géped nem igazán számit ebbe a kategóriába tartozónak, még inkább nem a Tchibo darálóval.
2. A vákuum csomagolt kockákban őrölt kávé minden, csak nem finomra őrölt.
3. Egy espresso 9-10 barra állított gépből jobb ki, a Krupsod 15 barja lényegesen fölé megy ennek sokszor 19 barig is felvibrál, így nehéz elképzelni hogy túl finom az örlemény, de ha mégis így van az nem azért van mert espressohoz lett örölve. Valszeg az a 15 bár már egy ideje nem annyi.
4. Eleve nincs olyan, hogy bizonyos gép típushoz örölünk... Mindig az adott géphez örülünk, és a beállítások változnak a géppel, páratartalommal, kv korával, ízléssel stb.
Szóval nem hinném, hogy kaphatsz kielégítő választ a kérdésedre, mert iránymutatások léteznek, pontosabban meghatározott "szemcseméret" nem.