Az eredeti kérdésedben csónakba kerestél szivattyút kiszívni a fenékvizet. Amit ajánlottam 3-4 ezer Ft-os 12V-os szivattyúkat (van közöttük normálisabb is), azok szerintem tökéletesek arra azért is, mert van amelyiket pont arra a célra találtak ki. Hetente 1-2 alkalommal kinyomni 30-40 liternyi vizet tökéletesen megfelelnek és azt tuti bírják hosszú távon.
De tegyük fel évente kell venned egy újat, akkor 40 ezerből elvagy velük 10 évig és nem csap agyon az áram a vízbe eső fúrógéppel. (Tudom van akkus fúró is).
Egyébként a fúrógép szivattyúk gumilapátja sem bírja sokáig a gyűrődést - főleg ha homokos a víz a csónak alján.
Bár most a "napi 3-4 órás üzem"-ből nekem úgy tűnik inkább locsoláshoz keresel szivattyút és nem a csónakhoz mert ha egy csónak ennyire beereszti a vizet, akkor talán inkább azt kellene befoltozni...
Létezik 12 V-osban komoly búvárszivattyú is, igaz az már 10-15 ezer Ft-tól kezdődik. Pont olyan mint a 230V-os, csak elmegy autóakkuról vagy napelemről (inverter nélkül) ha arra van szükség...