Vanek Creative Commons License 2000.07.11 0 0 16
agresszívmalac!

A vitorlásoknál pl. előírás(!!!), hogy a hajón legyen egy kis segédmotor amit szélcsendben vagy különösen veszélyes helyzetben lehet kizárólag használni.

Csak a pontosság kedvéért de ez így nem egészen igaz, (vagy én vagyok nagyon elmaradva.)Vitorláson -Magyarországon- egyáltalán nem kötelező a segédmotor, csupán "el van tűrve" és a használatát elég szigorú szabályok korlátozzák, amit viszont az emberek jelentős része rendszeresen, kisebb-nagyobb mértékben megszeg. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egyes kikötőkben (egyre többen) kötelező a motor használata.
A többiben igazad van.

Témához. Szerintem olyan ember, aki látott már hajót, az nem gondolhatja komolyan, hogy a hivatkozott "mentőmotorosokból" akár egy is akad amelyik egyáltalán alkalmas lenne mentésre, még akkor is, ha a szándék meglenne. A szakértelem hiányáról ne is beszéljünk.
Teljesen egyértelmű, hogy van egy hülye joghézag, amit némi kenőpénzekkel be lehet "vazelinozni" és át lehet rajta csusszanni...

Az már csak magánvéleményem, hogy ha nekem egy ilyen hatalmas csili-vili motorosom lenne, azt akkor inkább a Dunára/Tiszára/tengerre vinném, ahol sokkal jobban ki lehetne használni. Bár lehet, hogy ott már nem én lennék vele az "igazi menő tököslegény", hanem csak egy lennék a sok közül.

Előzmény: agresszívmalac (6)