desmet matyi Creative Commons License 2025.05.02 -1 3 166758

Anno...2011.11.21.

Most a többiek megint meg fognak kövezni, de ez a fórum azért van, hogy elmondja a véleményét mindenki, így én is!Tehát nekem az a véleményem, hogy mint a bor bírálatakor, ebbe is minden illatot, ízt, zamatot bele magyaráznak, mert az olyan menő!Mindegy milyen a szem színe, az erezettsége, érdessége nem számít az eredményesség szempontjából, csak mi emberek formáljuk a MI ízlésünkre, kézbe illőségre, un. ideális formára a galambokat!Ez nagy tévedés, mert nehogy azt mondja valaki, hogy ha egy centivel hosszabb a farka vagy kissebb a szárnya, jelen esetben nem olyan a szeme mint amit mi ideálisnak elképzelünk, akkor már az selejt!Rengeteg szuper és győztes galamb van amelyik a 88 pontot nem érné el az ÁLTALUNK felállított ideális követelményeknek megfelelően és itt nem a standartra gondolok!Nincs szándékomban okosságokat mondani, de meggyőződésem, hogy a galamb nem a szemével, nem a szárnyával és nem a testi felépítésével előzi meg az összes többit és nyeri meg a versenyt!Hanem egy általunk felfoghatatlan, leírhatatlan olyan belső, emberi szem által láthatalan és kezünkkel kitapogathatalan képességével, amit nehéz meghatározni és mégnehezebb kitenyészteni!Mert ha a fent említett szervek, szem, szárny, izomzat stb. ideálisnak hitt leírásai jelentenének valamit a győzelemhez vezető úton, már mindenkinek ilyen galambokkal lenne tele a dúca!Az igaz, hogy mindenki így én is szívesebben fogja kézbe a formásabb galambokat, mint a slamposakat, de ha valaki a külső jegyek alapján selejtez az sokat tévedhet, de a tévedését nem lehet bizonyítani, mert a kiselejtezett kontrol csoportnak nincs lehetősége a bizonyításra!Jogos a kérdés, hogy akkor minek alapján selejtezzünk, de ez már másik téma!