speaker Creative Commons License 2000.07.08 0 0 2

K. Piroska! Erre gondoltál?

Civil pénzek pártszámlákon

Pál
MAGYAR NEMZET
2000. július 08. ( 2. oldal)
A II. kerületi Nosztalgia Nyugdíjas Klub a számára odaítélt 170 ezer forintos önkormányzati támogatást a helyi MSZP számlaszámára kérte – értesült lapunk. Az egyesület székhelye a szocialisták Szemlőhegy utcai épületében van bejegyezve.
A párttörvény által tiltott tranzakcióban az MSZP II. kerületi frakcióvezetője nem lát semmilyen kivetnivalót. Lévárdi Judit elmondta: a társadalmi szervezetek támogatásáról döntő költségvetési bizottság tagjai előtt ismert volt minden adat, így az is, hogy a nyugdíjasklub pályázati összegét a befogadószervezet bankszámláján keresztül utalják át. Hozzátette: a testület hét képviselője egyhangúlag támogatta a Nosztalgia beadványát. A szocialista politikus kifejtette: az MDF-székházban bejegyzett Bimbó úti nyugdíjaskört szintén támogatják. Közölte, a pártok írásban vállalták, hogy minden esetben elszámolást készítenek, és elkülönítik azt a pénzt, amely a társadalmi szervezet részére érkezik.
A II. kerületi MIÉP aggályosnak tartja, hogy a párttörvénybe ütköző módon tiltott gazdasági tevékenységet folytasson az MSZP – mondta Bánovics Tamás, a párt helyi elnöke. Megjegyezte: képviselőjük jelezni fogja az önkormányzatnál, hogy szüntessék meg ezt a törvénytelen módszert. Úgy véli: bár kis összegről van szó, az eljárás megmutatja, hogyan folyhatnak be önkormányzati pénzek pártkasszákba különböző támogatási jogcímen. Reményét fejezte ki, hogy az Állami Számvevőszéknek is feltűnik majd a törvénytelenség.
Hutiray Gyula II. kerületi alpolgármester érdeklődésünkre közölte: semmiképpen nem engedélyezik, hogy pártszámlára folyósítsák a pénzt. Azt azonban hangsúlyozta: még nem történt meg az átutalás.