Jaraszaja Creative Commons License 2000.07.07 0 0 243
Kedves Dagotta,

Én gyakorlatilag gyülölöm ezt az egész adózási-cégvezetési-biznisz témakört nem lenne hozzá türelmem és idegzetem. Hál'istennek az ezzel járó munkát eddig mások megcsinálták helyettem. De elméletileg el szoktam gonodolkodni egy-két dolgon. Úgyhogy tovább értetlenkednék itt, ha nem szabad, de látom hogy itt komoly problémáik vannak másoknak, én meg itt csak gonodlat kisérletekkel szórakozom. Köszönöm a válaszokat.

"Az autós ötlet nem rossz, csak éppen nem működik" - írtad. Nem tudom miért ne működhetne, bár látok egy-két nehézséget, de talán nem mindet. De engem inkább az éerdekelne, hogyha működne, akkor szabályos lenne-e, vagy sem? Nyilván autóval és tejjel kicsit erős a példa, de egy közepes értéksávban (10-100 eFt) lehetne azzal kavarni, hogy a nagyobb AFA-jú terméket nagyon olcsón adom, és a kisebb AFA-jú terméken behozom a veszteséget, én ugyanott vagyok, a vevő meg AFA-t spórolt.

Szóval a McD menü-nél azt az 5-10 Ft-ot szabályos. De ha valaki 10e Ft AFA-t spórol az is megengedett? Ha meg nem megengedett (és gondolom hogy nem megengedhető, mert akkor biztos tömegével csinálnák), akkor meg kicsiben miért nem számít csalásnak? Tulajdonképpen azt feszegetem, hogy milyen szabályok azok, amik kicsiben érvényesek, nagyban meg nem? Az adóellenőr belátásán múlik, hogy hol a határ?

(Egyébként ha ez megengedhető, akkor is erkölcsileg én csalásnak érzem. De lehet hogy az én jogérzékemmel van hiba, illetve közgazdasági ismereteim egyenlőek a nullával)

Előzmény: 81713 (226)