Szudan88 Creative Commons License 2025.04.11 0 0 13720

Nekem csak egy 500l pufferem van. Azt most arra használom hogy áthidaljam a reggeli minuszokat, illetve ha napközben pedig amikor nem kell fűtès. A kinti hőfokból ès a pufferhőfokból pedig kiszámol egy kazán ègèshőt. Pl este 60 fokra ment fel a puffer hőfoka mert napközbe csak kicsi hőkivètel volt belőle, az ègèshő 195 fok majdnem minimumon ment a kazán, reggel 40 fokos volt a puffer ègèshő 255 fok. Tudom hogy már agyon bonyolítottam a vezèrlèst 😀, de mivel ez az ègető ilyen szerelem projektem mindig finomítgatok rajta. Nem szoktam ajánlani senkinek, hogy bonyolítsa túl ennyire a rendszert. Egy ismerősöm akár csinálni egy ègetőt, 1500l puffer van. Azt javasoltam hogy füst vagy ègèstèr hőfok kapcsoló finder időzítő meg szabályozható venti vagy EC venti, vagy DC venti. Csak megjegyeztem neki hogy valószínű pár százalèk tüzelőt megspórolna ha pid vezèrelnè a ventit. A legutolsó fejlesztèsem hogy automatán kitapasztalja a rendszer a beadagolási mennyisèget, ezzel megint sikerült a komforton javítani hogy nem magamnak írom be a beadagolási időt hanem kitapasztalja magának a vezèrlès. Így már borogathatok egymásra minden sz.rt... bàr azt vettem èszre hogy pár % tüzelőt spórol az ègető. Ez a fejlesztès is nyilván tök felesleges, de nekem jól esett 😀.

Előzmény: zsebacsi88 (13718)