Riff-Raff Creative Commons License 2000.07.07 0 0 5
Nem hinném, hogy sokan mérlegelnének környezetvédelmi szempontokat, már csak azért sem, mert az efféle adatok nem igazán elterjedtek a köztudatban. Én sem mérlegelném az efféle dolgokat, mert nem is tudnám megengedni magamnak, hogy ez alapján válasszak kocsit. Igazából az állam dolga lenne, hogy elősegítse a kevésbé környezetszennyező kocsik használatát.
Illetve egy adatot tudok mondani, ami hozzáférhető, de ez egyébként is lehet választási alap: a kisebb fogyasztású kocsi vélhetően kevésbé lesz környezetszennyező, mivel eleve kevesebb kipufogógázt ereget ki. Persze ez nyilván nem csak ettől függ, de ez is egy tényező.
A zöld kártya meg tudtommal azt igazolja, hogy a kocsi teljesíti a rá vonatkozó előírásokat. Nyilvánvaló, hogy az előírások nem lehetnek azonosak minden típusra, azokat úgy kell megállapítani, hogy megfelelő műszaki állapotban teljesíthetők legyenek, és amit a kocsi teljesíteni tud, azt elő is kell írni, mivel senkitől nem várható el, hogy kocsit cseréljen, az viszont igen, hogy megfelelő állapotban tartsa.
Előzmény: Brúsz (3)