Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.07 0 0 242
Lorinc_d!

Nem akartam kibújni kérdéseid elől, de tegnap nem akartam válaszolni, mert az lehet, indulatos lett volna... Nem kívánok túlságosan off-topic sem lenni, így csak röviden:

Az EB-sorozatban három olyan ország indul, amely földrajzilag nem tartozik Európához. Nevezetesen Izrael, Örményország és Grúzia. További három ország területének túlnyomó része nem tartozik Európához, ezek: Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán (ez utóbbi kis része mintha "átlógna"). Az első csoportba tartozókat természetesen nem engedném, míg a második csoportba tartozókat mérlegelném, hiszen Oroszország történelmileg Európához integrálódott, az európai kultúra (ha nem is bölcsője), de időnként lelkes követője volt.
Más a helyzet Törökországgal, amely a valláson keresztül a teljes ország területét Észak-Afrikához és Kis-Ázsiához csatolta; leszakadt az európai kultúrától... (Néhány egyéb "országot" sem értek az indulók listáján, mint pl. Feröer-szigetek - de ez itt most mellékvágány!)

A franciákat sose fogom megszeretni (ezért ne is próbálj téríteni ez ügyben), helyesebben mindig is utálni fogom őket (de más népekkel is így vagyok, nem a franciákra pikkelek)! Nem hiszem, hogy nekem meg kellene ismernem őket; jogom van véleményt formálni országukról saját tapasztalataim alapján is! A kollektív bűnösségben ugyan én sem hiszek 100%-ig, de elég kevés ember van, aki így gondolkodik; és ameddig engem "mások" így kezelnek, már csak védekezésképp is így kell viselkednem velük szemben. Azt neg csak zárójelesen jegyzem meg, ha valaki nem engem sért meg, hanem valaki olyat, aki közel áll hozzám, vagy azzal valamilyen közösséget vállalok, akkor azt a sértést magamra veszem! Remélem nem kell tovább magyaráznom...

De az nem kollektív bűnösség kérdése, hogy valaki, avagy egy teljes nép felelős szülei, ősei tetteiért! Különösen akkor nem, ha annak a mai napig az előnyét élvezi! Könnyű a nyert koncon pöffeszkedve elhatárolódni...

Néhány mondatomat pedig nem olvastál el figyelmesen, ezért értetted/érthetted félre, így ezeket fölösleges magyaráznom!

u.i.: A Fradival kapcsolatosan pedig EX kocsmatársunkkal kimerítő csevelyt folytattál, így ezekre nem "kell" reagálnom!