barco Creative Commons License 2000.07.06 0 0 28
Egy kis háttéranyag. Megtalálható a www.budapest.hu web oldalon a városfejlesztési koncepció részeként (kiemelések tőlem):

VIII. KÖZLEKEDÉSI KRÍZIS OLDÁSA
7.2. Közúti közlekedés

A fováros közúthálózatának fejlesztését nem csupán a motorizáció, sokkal inkább területének növekedése indokolja. Harántoló útvonalak és Duna hídjaik építésének célja az emberöltonyi elmaradások pótlása, a területszerkezet kiegyenlítése, a koncentrált forgalmi terhelések oldása, a történelmi belváros értékorzo megóvása. Az autóhasználat fenntarthatósága: a szabadság és korlátozás helyes arányának kialakítása.

A szerkezeti és hálózati célok alapján, a város közútfejlesztése elsosorban a sugaras-gyurus hálózati rendszer gyuru irányú, harántoló elemeinek bovítését igényli a város átmeneti és külsovárosi övezeteiben.A harántoló elemek bovítésével összhangban, a belsovárosi övezetben meg kell teremteni az átmeno forgalom csökkentésének feltételeit. A közúthálózat fejlesztése során az egyes hálózati elemek geometriai, keresztmetszeti kialakítása és üzemének szabályozása feleljen meg a fejlesztési indok szerinti elsodleges funkciónak és illeszkedjék a környezet adottságaihoz.

A közúti fohálózat fejlesztésének legfontosabb feladatai:
a Hungária körgyuru befejezése,
a körvasút menti körút és Duna-hídjainak megvalósítása,
a külso keleti körút megépítése,
az M0-ás autópálya differenciált paraméteru megépítése,
a budai alsó rakparti út átbocsátóképességének bovítése,

a dél-budai közúthálózat rendszerelvu fejlesztése
a budai hegyvidéken a forgalom elosztását segíto, harántoló gyujtoutak építése,
a belsovárosi övezetek útvonalain az átbocsátóképesség korlátozása.

Ezek szerint nem új dologról van szó, hanem egy (feltehetően a közgyűlés által megvitatott és jóváhagyott) városfejlesztési koncepció egyik eleméről.
Ez feltételezi a megfelelő hatástanulmányok meglétét is (normális esetben).

Mindezek fényében csak megerősítve érzem az a benyomásomat, hogy a topikcím "szubjektivitása" túlzott, mondhatnám maszlag, mint ahogy azt Te az én szememben lévő gerendás válaszpéldából rögtön meg is láttad.

Előzmény: Mercurius (22)