Ha már valaki februárban elkezdi.....
A korábbi években március utolsó hetében már szelektív gyomirtóztam két ok miatt: a tomboló tyúkhúr mellett nálunk ilyenkorra már megjelennek egyéb gyomok is, és a (felül)vetés április 15-20 közé időzítése miatt.
Most ki akartam minél továbbtartani, 1-2 hetet csúsztatni, de az látszik, hogy elmúlt az az időszak (márc. 23-29.), amikor 6-10 fokos éjszakai minimum volt és pár 15-20 fok közötti nappali maximum. 10 nappal előre nézne az éjszakai minimum 0-5 fok lesz, a nappali maximum azért végig 10 fok felett. Azaz lehet, hogy nem 1-2 hetet kell csúsztani, hanem többet.
Hacsak nem tévedek azt illetően, hogy mikor hatékony a Colombus EC. S most nem a gyomok kelési idejére gondolok, hanem a felszívódására.
Valójában mit kell nézni? A napi átlagos hőmérséklet legyen legalább valamennyi vagy egy-egy hideg éjszakai minimum befolyásolja a hasznosulást egész napra? S mennyi ideig kell előre nézni: csak a kifújás utáni 6-12 órában, amikorra felszívódik a cucc vagy jópár napig?
Rákerestem a témára, a terméklapon, leírásban semmit sem találtam. Csak egy kommentárt, hogy 10 fokot érje el az éjszakai minimum a gyomirtózásnál (általános tanács volt, nem termékspecifikus).