Tasunko Creative Commons License 2000.07.05 0 0 273
Sziasztok!

Régen irtam már a topicra. Most néhány gondolat, reagálás.

Szati irta (2000.06.27. 230):
"Míg az Odes valahogy úgy elvarázsol, hogy az
elsô pillanattól az utolsóig valami csodálatos és monotonsága ellenére is
megunhatatlan tér- és idôbeli utazáson érzem magam, addig a Rapsodies
"egyszerűen" csak(?) szép, és helyenként unalmas."

Nagyon egy húron pendülünk. :-) Én is pont igy vagyok a Rapsodies/Odes viszonyával. Az Odes több görögországi hangulatot tud varázsolni a szobába, mint ha szirtakit hallgatnák. A lemezről legjobban a Menousis tetszik. De elképesztő hangulata van a Racinesnek is. Volt egyszer a MTV1-en valami utifilm-szerűség, és Görögországról villantottak fel képeket es a Racines ment aláfestő zeneként. Telitalálat!!

A Rapsodies valóban szép, de az utolsó 11 perces tétel nekem se tetszik. A barátomat pedig pont ez nyűgözi le. Ő erdetiben megvette én csak CD-re irattam ki (nem mindegyik tételt)

Egyéként ahogy olvastam az általatok felsorolt diszkográfiát a lemezek 99%-át hallottam (vagy megvan eredetiben, kiirtva CD-re, vagy kölcsönben volt meghallgatásra) két lemez van amit eleddig nem ismertem a Dragon és a 666. :-( Itt olvastam róluk elöször.

Csík Dániel (2000.06.29. 242)

"12 0'clocck 8:48
-Aries (KOS, mint csillagjeg,-a szerző) 2:05
-A way

Nekem ebből a kedvencem az utolsó 3 patríció és a kozmosz. Az útolsó részben csak az tetszik, hogy a zene egyre jobban halkúl, mígnem azon kapjuk magunkat, hogy lejárt a CD/kazetta! "

Szintén teljes egyetértés. A lemez eleje nekem is kevésbé tetszik. Egy kicsit idegesít. Elnézést azoktól, akiknek ez 5-ös, de nálam csak 3-as. Lehet, hogy jobban kellene figyelnem?

Most OFFtopic kovetkezik!

Kedves Dániel! Egy magánjellegű kérdés:
Látom, hogy érdekel a csillgászat. Én is járok itt Szolnokon a TIT itteni szakkörére. Nem ismered véletlenül Prohászka Szaniszlót, aki szintén oszlopos tagja az MCSE-nek?

OFF vége.

Én is felkaptam a fejem a MILVA lemez említésére. Anno a Petöfi rádióban hallottam a Vangelis összes lemeze c. sorozatban. Fel is vettem orsós magnóra. (TESLA B101) Azóta a magnó tropa, és sehol sem tudom megszerezni a CD-t. A L'apocalypse des Animaux nekem tetszik, csak igazából a lemez zajossága idegesít. Mire vette ezt fel annak idején a Mester? Kazettára? Kiadhatnának már egy digitally remastered verziót. Nektek mi erről a véleményetek? Vagy ez igy igazi, zajosan?