JO Creative Commons License 2000.07.05 0 0 266
UDV!

"Reformra nem sok szükség van. Ez a reform a közgazdászok mániája. Egyelőre pénz kell a gyógyításhoz. Kemény demagógia (a boldogúlt szocializmus találmánya volt), hogy amikor nem biztsoítja az egészségügy müködéésnek feltételeit, akkor gyorsan megteszi bünbaknak az orvosokat."

A reformra nagyon is szukseg van. Az a pontrendszer ami most van az egyszeruen nevetseges.
A korhazaknak ugyanugy konyvelest kellenne vezetniuk, mint a vallalatoknak.
Egy kezeles utan -aminek az ara tobbe kevesbe meghatarozhato- a korhaz leszamlazna X osszeget a biztositonak.

Oszinten szolva a mai rsz akarmennyi penzt el tudna nyelni. Ez egy pazarlo, torz, nehezen kezelheto, korrupt rsz.
Senki nem tudja pontosan, hogy mi folyik benne. Senki sem tudja mennyi penzre lenne pontosan szukseg.

Kinek maniaja legyen a reform,ha nem a kozgazdaszoke. A takaritonokre /habar minden tiszteletem az ovek/ megsem bizhatod az egeszegugy iranyitasat. Ide bizony szakemberek kellenenek, aki az orvosokkal egyutt tudnanak valamit kezdeni. De akkor, ha ez igy lenne sokak erdeke serulne, mert nem lehetne tovabb nyereszkedni kozpenzeken.
A sok penz onmagaban keveset er, ha pazarlo a rsz.

A kormany ideig-oraig be tudja fagyasztani az arakat. De ezzel csak maga alatt vagja a fat 2 okbol is.
1-2002-ig liberalizalni kell a gyogyszerpiacot es egy ilyen lepest talan jobb mielobb megtenni.
2-A hatosagi ar rejtett inflaciot gerjeszt, ami meg a valasztasok elott pont az elobb emlitett liberalizacional fog visszautni, de nagyon kemenyen.

A gyogyszerek tb tamogatasi kerete a tavalyi 135 milliardrol az iden 123 milliardra csokkent. Miert????????????????Talan majd a kormany hatosagilag szabalyozza megbetegedesek szamat??

A multikrol talan annyit, hogy nekik koszonhetjuk elso helyunket az EU csatlakozasra varok kozott. Nekik koszonhetjuk azt, hogy legalabb maganszferaban dolgozok REALbere folyamatosan emelkedik. Es meg sok minden mast...jot s rosszat egyarant. Egyebkent nyugodtan meg lehet probalni elzavarni oket, de ugyanazzal az erovel talan valami a tarsadalom szamar hasznosabbat is lehetne tenni. Ropke 10-20 ev es egy reszuk magatol is odebb all. Mar csak azt kell kivarnod Speaker!! A maradokat pedig fogd fel ugy, mint szukseges rosszat....

m.t.:
JO