Kedves Nándi és kibuktatás!
Régóta kérem, hogy valaki világosítson fel végre, mely jogszabály teszi elévülhetetlenné az ÁLLAM elleni kártérítési igényt, de eddig sajnos elfogadható és megalapozott választ senkitől sem kaptam.
Most végre találtam utalást a BH2000 évi 500-ik jogesetre, azonban ezt nem tudom megnyitni.
Kérek tehát bárkit, akinek birtokában van ez a Legf.Bír eseti döntés,hogy az teljes terjedelemben legyen szíves itt közzétenmi, hogy mindannyian okulhassunk, tanulassunk belőle.
Jelenleg a perilleték (nem azonos a perköltséggel!) a mpertárgy értékének 6%-a, de min. 1.5 millió forint. Igen, lehet költségfeljegyzést, vagy mérséklést, de akár elengedést is kérni, melyet vagy megkap maz illető, vagy sem.
Nagyon várom bárkitől is a kért Legf.Bír határozat másolatát, mert azt sem tartom kizártnak, hogy esetleg az nem is adaptálható a BAUMAG károsultak esetére. Egyébként pedig jó tudni, hogy a NAGY perben a Leg f.Bír. kimondta, hogy a tényleges befektetők, vagyis mi, nem vagyunk sértettjei a BAUMAG bűncselekmény sorozatnak.