AttiLaci Creative Commons License 2025.03.15 -3 0 39403

A poros huzal esetén a pisztoly negativot kap,tömör huzalnál ez pozitiv.

Én úgy tudom,hogy a karbon,és teflon huzalvezető aluhoz való.Ez esetben is a pisztoly felőli vége rézből készült spirál.A karbon lehet,hogy jó,mert széntartalmú,de húzós az ára.

Én próbáltam tömör huzallal,igaz csak teflont,rövid ideig birta,vagyis valahol kikophatott,és megszorult. Szerintem poroshoz is acél huzalvezető fog kelleni.

A görgőt illetően a poroshoz recézettet adnak. Gondolom,hogy azért szükséges,hogy jóval kiseb szoritó erő legyen a két körgő közt. A porbeles egy vékony falú cső,ami deformálódhat a túlzott szoritóerőtől,de még a por is kihullhat belőle.A magán véleményem a recéről. Végig bordázza a huzalt,és szerintem,ha a huzal recés lesz,kedvezőb a csúszási tényező !? Na ezért furi ez nekem !!!A magánvéleményem,hogy a recés görgő szükséges rossz !!!!

Én próbáltam 4görgős,sima V görgőkkel,kiseb szóritóerővel,semmi hiba nem történt.

Az áramáttadó viszont érdekes,mert ha jól tudom,0.6 -0.9-es a poros huzal,ehhez 0.6 -0.9 méretű áramátadó kell. Hogy egyes poros huzal létezik e,nem tudom,nekem 1.2.es van,simán az 1.2-es tömör huzal áramátadót raktam bele. Mondjuk én poros huzalt ritkán használok,csak élfelrakóm van egy kevés.

Előzmény: masterflash (39402)