AMD 65 Creative Commons License 2025.03.15 -2 2 58690

"USA - GMRS rádió.  Regisztrációhoz kötött"

...én is az USA rádiós szabályzóiból alakítottam ki a véleményemet. Pedig az a "szabadság" és "demokrácia" hazája...

Nem pejoratívan tettem idéző jelek közé a fenti két jelzőt. DE:-))))

Volt szerencsém évekkel ez előtt a Yellowstone parkban az ismerőseimmel egy hetet sátorban eltölteni. (...ott ez nagy divat...)

És akkor jön a "mocskos diktatúra"...hasonlóért nálunk kitörne a forradalom:-(

Regisztrálnod kell a parkba belépéskor - jogosítvány, egészségügyi biztosítás, hány személy alkot egy csapatot, családot, közösséget, hány autó, utánfutó, rendszám. Mentődoboz, fűrész,

kés, de nem bicska méretű stb... és RÁDIÓ adó-vevő. A rádiót megvizsgálják működés szempontjából és megkérdezik, hogy tudod-e a vészhívási frekvenciát, ha többsávos rádiót használsz.

És itt jön az üzlet...ha egy szál gatyában érkezel, akkor mindent tudsz bérelni. És mind ezt mosolyogva, mert ez a természetes arrafelé...

Ezeket TANÍTJÁK az MHSZ - akarom mondani - a Cserész mozgalom által támogatott osztályfőnöki órákon. 

Beüzemeltünk egy Yaesu rövidhullámú rádiót és egy Bearcat CB rádiót és jól éreztük magunkat. Nem volt felesleges nyomkodás. Még a CB adásnál is illett valamiféle azonosítót, nevet

bemondani - nem kötelező, de ránk szóltak, ha legalább egyszer-kétszer nem tettük ezt meg. Később tudtuk meg, hogy a rádió forgalmazást "monitorozzák" de ez úgy látszik ott nem azt

jelenti, hogy cenzúra van. Csak "figyelik" hogy nehogy eldobd a "szemetet"

...

Előzmény: Desert Rat (58689)