"USA - GMRS rádió. Regisztrációhoz kötött"
...én is az USA rádiós szabályzóiból alakítottam ki a véleményemet. Pedig az a "szabadság" és "demokrácia" hazája...
Nem pejoratívan tettem idéző jelek közé a fenti két jelzőt. DE:-))))
Volt szerencsém évekkel ez előtt a Yellowstone parkban az ismerőseimmel egy hetet sátorban eltölteni. (...ott ez nagy divat...)
És akkor jön a "mocskos diktatúra"...hasonlóért nálunk kitörne a forradalom:-(
Regisztrálnod kell a parkba belépéskor - jogosítvány, egészségügyi biztosítás, hány személy alkot egy csapatot, családot, közösséget, hány autó, utánfutó, rendszám. Mentődoboz, fűrész,
kés, de nem bicska méretű stb... és RÁDIÓ adó-vevő. A rádiót megvizsgálják működés szempontjából és megkérdezik, hogy tudod-e a vészhívási frekvenciát, ha többsávos rádiót használsz.
És itt jön az üzlet...ha egy szál gatyában érkezel, akkor mindent tudsz bérelni. És mind ezt mosolyogva, mert ez a természetes arrafelé...
Ezeket TANÍTJÁK az MHSZ - akarom mondani - a Cserész mozgalom által támogatott osztályfőnöki órákon.
Beüzemeltünk egy Yaesu rövidhullámú rádiót és egy Bearcat CB rádiót és jól éreztük magunkat. Nem volt felesleges nyomkodás. Még a CB adásnál is illett valamiféle azonosítót, nevet
bemondani - nem kötelező, de ránk szóltak, ha legalább egyszer-kétszer nem tettük ezt meg. Később tudtuk meg, hogy a rádió forgalmazást "monitorozzák" de ez úgy látszik ott nem azt
jelenti, hogy cenzúra van. Csak "figyelik" hogy nehogy eldobd a "szemetet"
...