aszora Creative Commons License 2000.07.03 0 0 8
Kedves Tövis,
A tüntetések politikai súlyát a közvélemény adja.
Ha ugyanis a köz rokonszenvez a tüntetokkel, és jogosnak érzi az érdeksérelmet, valamint úgy látja, hogy van mód az orvosolására, akkor a kkormányzatnak valamilyen szinten lépnie kell, különben választókat veszít, és nem biztos, hogy csak a tüntetoket.
Politikai ero állhat egy tüntetés mellé, de nem az élére, az már más kategória. Veszélyesnek látom különben, ha szíre-szóra politikai érdekekbol rendeznek tüntetéseket, mert ha túl sok az értelmetlen tüntetés, akkor devalválódik az egyes megmozdulások jelentosége. A vasutas-szakszervezetek önérdeku sztrájkja pl. a vasutasoknak ártott a legtöbbet, mert így valós érdekeket megcélzó tüntetést sem mostanában fognak szervezni még egyszer, csak lejáratták magukat ezzel, a közvélemény elott is.
Az önszervezodés spontán kezdeményezés, senki nem akadályozhatja meg, hogy hasonló érdeklodésu és érdekeltségu emberek közösen gondolkozzanak, adott esetben pedig fellépjenek.
Az ombudsmani hivatalok törvényességi felügyeletet látnak el, az állami intézmények, közhivatalok, de még az önkormányzatok muködése felett. Én úgy tudom, hogy a beadványok száma elég magas volt, de ez nyilván területenként változik.
Előzmény: Tövis (7)