kavicsos1964
2025.03.05
|
|
0 0
641
|
Mert egy felszini szivattyú nem nagyon tud felszívni már 8 méterről sem . Tavaly játszottam pont a szomszédban ,a szomszédaimmal hogy a régi kútat ők nem tudták a vizet felszívni belőle bármit is tettek vele ,de felőnteni se tudtuk mert minden vizet elnyelt de fel nem telt az 30mm csőkút ! A szivattyújukt felöntöttük de nem tudta felszívni az istennek se ,csaka zt tudta kiköpni amit beleöntöttünk . De volt nekem egy ilyemi szivattyúm mint ez amit néztél ezek elégjó szivattyúk szívásilag de nem nagyon tudnak semmit sem messze nem tud nyomni kicsi a szállítása nagyon és elvész a nyomása . Azt átvittem és az önmagától felszívta a vizet de akiáramló víz csak épp folydogált ,el volt már veszve a kút hozama . De egy óra után is még éppen csak csörgedezett a víz belőle . 30 méteres kút aminek a nyugalmi vízszintje valahol 4 méteren lehet de mire azt felemeltettük az elzáró golyó szintjéig vért izzadtunk ! Ezért jobbak a belógatott lábszelepes szívócsöves megoldások azokat fel lehet tölteni és a szivattyú aztán már tudja szívni a vizet könnyedén 5 méterig tuti le tudja szívni a vízszintet . Ettől mélyebb tapasztalatom nincs sajos . |
Előzmény: Jacktwoo (639)
|
|