Monkey Creative Commons License 2000.07.02 0 0 633
Sziasztok!
Mostanra sikerült végigolvasnom az eddigi hozzászólásokat. Ilyen boldog vagyok, hogy Rátok találtam: :-)))))))) Ennek örömére ma teleírom a topikot. :-)
Ha nem bánjátok bemutatkozom, legalábbis ami a futóbolondi mivoltomat illeti. Kétségeket elkerülendő 26 éves nőszemély vagyok. :-) Kb. 10 éve került be a futás az életembe, akkor főként fogyókúra célzattal. Sosem fogom elfelejteni ex-tornatanárnőm szavait, aki azt mondta, hogy ha valaki elkezdi a futást, és egy bizonyos ideig rendszeresen csinálja, akkor utána nem tud meglenni nélküle. Amikor ezeket hallottam, azt gondoltam kb. hogy "ez nem normális" meg "nekem? futás? hiányozni????" Aztán ez lett belőle, azóta én is sokaknak mondtam, és engem is sokan hülyének néztek, de nem baj...
Tehát 10 éve futok kisebb-nagyobb megszakításokkal, a jelenlegi szakaszom közel 1 éve tart, ez azt jelenti, hogy azóta majdnem minden nap minimum 4 km-t futok. Régebben, egészen a közelmúltig nem tartottam fontosnak azt, hogy a tempómon is javítsak, csak az volt a cél, hogy a bizonyos napi adagomat teljesítsem. Elég lassú is voltam, és ez az utóbbi időkben elkezdett zavarni. Régebben 28 perc alatt futottam le a 4 km-t, most ha 25 perc alatt sikerül, akkor már boldog vagyok. Néha azért vannak még ennél is jobb eredményeim (pl. tegnapi Fila-futás - lásd következő hozzászólás). Sajnos nem tudok valami látványosan fejlődni, pedig nagyon igyekszem. A saját kis csigatempómban szerintem akármennyit elfutkároznék, de én gyorsabb szeretnék lenni! Van erre valami ötletetek, hogyan lehet edzeni?