Csekk Creative Commons License 2000.07.01 0 0 698
Kedves Munchausen!

""ugyanis, ha tényleg 7000 évnél idősebb a sfinx, akkor vajon kik faragták, az a lehetőség elvethető, hogy esetleg nem a kifaragott sfinx, hanem az alapjáúl szolgáló kő korát sikerült meghatározni? """

A dolog enneél lényegesen egyszerübb, itt van az orrunk elött a bizonyíték, szinte kiveri a szemünket, és mégsem vagyunk hajlandóak neki hinni:-)))
A sphynx testét úgy faragták ki, hogy az alapkőzetből eltávolították a test melleti "felesleges" részt. tehát miközben a testet kifaragták, a kőzetbe egy üreget méllyítettek!! Ez a gödör a sphynx gödre.
Az így kialakított mesterséges üregnek az oldalsó határoló falain vannak azok az erodációs bizonyítékok, ami alapján a geológusok levonták a konzekvenciát. 1, 1,5 m mély függőleges erodációs lefutások. Ezek abszolut egyértelmű csapadék okozta bemaródások.
Egyébként a felesleges, kitermelt kőtömbökből építették meg a sphynx elött lévő "Hafre" völgytemplomot, amelyek között van néhány háromszáz tonnás db. is, és itt is megfigyelhető több helyen a lábazati köveknél az erős, csapadékvíz okozta erodáció. Nézzétek meg az ajánlott linken --Robert Schock honlapján- lévő igen szemléletes erodációs képeket.

Tehát a sphynxet akkor építették, amikor az üregét kialakították. Az üreg falát pedig jócskán telemarta a lefolyó csapadékvíz függőleges erezettel.
Nem árt továbbá figyelembevenni, hogy az utóbbi 4000 évben a térség már ugyanilyen száraz volt mint ma!!! vagyis csapadék alig van. Továbbá, az utóbbi 4000 évben a térség többször a homok alatt, mint alóla kiszabadítva. Lást már Tutmosis is ki kellet hogy ássa a homok alól ie. 1700 körül, egy álomnak köszönhetően. Ezt is részletesen leírtam a honlapomon. Ez az álom, és következményei van egyébként a sphynx mancsa közötti kőlapon megörökítve. Ebből egyébként továbbá az is látszik, hogy Tutmosisnak az adott időben már lövése nem volt arról, hogy a sphynx mi a francért van ott, vagy, hogy azt ki tette oda. Pedig az egyiptológusok által meghatározott keletkezési időtől számítva, még 1000 év sem telt el Thutmosis álmáig, és a sphynx "dokumentált" első kiszabadításáig a homok alól.

Üdv:
Csekk

Előzmény: Munchausen (694)