Goodmen Creative Commons License 2000.07.01 0 0 37
Szia Tikva B-Sh.!
Idézeted: János Jelenések,7.rész, 4-8. vers, Károli fordítás. A Jehova tanui szerint ennyi ember üdvözülhet, ha jól tudom. Ezért írtam ezt a számot.
Úgy veszem észre, hogy te elég furcsán magyarázod a Bibliát. Először olvasd tovább a következő verseket, egésszen a 8. részig. " Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, amelyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelből, és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhába öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak..." (Ján.Jel.:7:9.) Ha Isten csak az Ő "népéből" választja ki ezeket, akkor kik vannak az előbb említett idézetben megemlítve? (Hiszen le van írva, hogy "minden nemzetből".) Meg Jézus miért mondta a tanítványainak, hogy: "...Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek, és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28.rész,19-20.vers.),ha csak az Izrael népéből üdvözülnének az emberek?
Egyébként a 144000 valószínüleg szimbólikus jelentésű, hiszen a prófétikus, jövendölésekről szoló részek írói általában alkalmazták ezeket az ezközöket. " 12x12x1000 (144000) valamilyen elképzelhetetlenül nagy teljesség, mert már maga a 12 is a teljesség száma!" (Dr. Herczeg Pál: Érted is, amit olvasol?). A 12 nem csak Izrael törzseinek a száma, hanem a hónapoké, melyek együtt egy évet alkotnak. Az egy év pedig egy egész kör. Vagyis teljes kör, azaz egység.

Goodmen

Előzmény: Tikva B-Sh. (36)